Antena 3 CNN Sport Tenis Sorana Cîrstea, învinsă categoric de Garbine Muguruza la Qatar Open

Sorana Cîrstea, învinsă categoric de Garbine Muguruza la Qatar Open

Sorana Cîrstea, învinsă categoric de Garbine Muguruza la Qatar Open
15 Feb 2018   •   14:18

Sorana Cîrstea a fost învinsă categoric de Garbine Muguruza, cap de serie numărul 4, în optimile Qatar Open. Jucătoarea din Spania s-a impus cu 6-0, 6-4 și este prima jucătoare calificată în sferturile de finală ale turneului.

Românca a stat bine la lovituri câștigătoare și a servit bine, însă a făcut de trei ori mai multe greșeli neforțate.

Doar 65 de minute a rezistat Sorana în faţa fostului lider mondial, având mai multe lovituri direct câştigătoare (10-8), dar şi enorm de multe erori neprovocate (43-16). 

Sorana Cîrstea va primi un cec de 33.750 dolari şi 105 puncte WTA. 

LIVE TEXT

0-6, 4-6. Garbine Muguruza nu se sperie de eventuala revenire a Soranei și câștigă game-ul la zero, trecându-și în cont și partida.

0-6, 4-5. Încercare de revenire a Soranei Cîrstea, care are nevoie de încă un break pentru a rămâne în partidă.

0-6, 3-5. BREAK! Sorana are o primă minge de break în acest meci, însă Muguruza o salvează. La a doua încercare românca reușește să spargă serviciul adversarei.

0-6, 2-5. Sorana mai face un punct la Doha, dar probabil va fi ultimul pentru româncă. 

0-6, 1-4. Cele două jucătoare își câștigă serviciul, dar apoi Sorana Cîrstea cedează iar un break.

0-6, 0-1. Muguruza începe cu break și setul secund.

0-6. Set la zero pentru Muguruza, a patra favorită a turneului.

0-5. Muguruza își face serviciul, apoi are trei mingi de break pe serviciul româncei. Sorana salvează prima dintre ele, însă cedează game-ul și, cel mai probabil, setul.

0-3. Sorana câștigă primele puncte pe propriul serviciu, însă ratează o minge de game, iar adversara ei ajunge în postura de a avea minge de break, pe care o fructifică.

0-2. Sorana Cîrstea intră mai bine în joc pe serviciul adversarei, însă după două încercări ratate, Muguruza își face serviciul.

0-1. Sorana Cîrstea servește prima, însă pierde un challenge și apoi întregul game la 0.

Știre inițială

Sorana Cîrstea o înfruntă azi la Doha pe Garbine Muguruza din Spania în optimile de finală la Qatar Open. Partida începe la ora 13:00 și este LIVE TEXT pe Antena3.ro

Patru din cele cinci românce care participă la Qatar Open s-au calificat în optimile de finală, după o zi MEMORABILĂ la Doha. Buzărnescu, Cîrstea și Niculescu au reușit surprizele turneului, eliminând capi de serie și jucătoare mult mai bine plasate în clasamentul WTA.

Programul zilei:

Monica Niculescu - Caroline Wozniacki - Nu înainte de ora 18:00.

Mihaela Buzărnescu - Julia Gorges

Sorana Cîrstea - Garbine Muguruza 

Simona Halep - Anastasija Sevastova

Partidele din turul doi au fost LIVE TEXT pe Antena3.ro și puteți citi cronicile lor aici:

Mihaela Buzărnescu a reușit marea surpriză la Qatar Open, eliminând-o pe Jelena Ostapenko, cap de serie nr. 6, în două seturi, fiind prima victorie în fața unei jucătoare TOP 10.

Sorana Cîrstea a trecut și ea Elise Mertens, cap de serie nr. 15, din Belgia. Elise Mertens - Sorana Cîrstea 5-7, 4-6.

Monica Niculescu - Magdalena Rybarikova 6-7, 6-2, 3-0. Monica Niculescu a suferit în primul set în fața Magdalenei Rybarikova, când a scăpat printre degete câștigarea lui, însă a dominat-o pe slovacă în următoarele seturi, iar aceasta s-a retras la 0-3 în decisiv.

Ekaterina Makarova - Simona Halep 3-6, 0-6. Simona Halep nu a avut emoții cu Ekaterina Makarova din Rusia, pe care a spulberat-o în primul ei meci după finala Australian Open, făcând uitată orice durere la gleznă și confirmând forma excelentă în care se află.

Parcursul din primul tur

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat în runda a doua a turneului WTA de la Doha (Qatar) după ce a întrecut-o pe ucraineanca Lesia Ţurenko în două seturi, cu 7-5, 6-4. 

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a reuşit o victorie superbă în faţa rusoaicei Maria Şarapova, cu 4-6, 6-4, 6-3, luni, în prima rundă a turneului WTA.

Iar Sorana Cîrstea s-a calificat marţi în turul 2 graţie victoriei în faţa grecoaicei Maria Sakkari, 6-2, 6-3. 

Singura româncă învinsă a fost Irina Begu, care a cedat în fața Samanthei Stosur, scor 4-6, 2-6, obținând un cec de 8.900 de dolari și un punct WTA.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close