Antena 3 CNN Timp liber Film „Concertul“, de Radu Mihăileanu, poate deveni azi cel mai bun film străin la Premiile Golden Globe

„Concertul“, de Radu Mihăileanu, poate deveni azi cel mai bun film străin la Premiile Golden Globe

„Concertul“, de Radu Mihăileanu, poate deveni azi cel mai bun film străin la Premiile Golden Globe
Sursa foto: Foto: filmofilia.com
16 Ian 2011   •   15:23

Este ziua Globurilor de Aur. Decernarea premiilor va avea loc astăzi, în Beverly Hills. Românii au toate motivele să aibă emotii. Filmul  "Concertul", regizat de Radu Mihăileanu, fost nominalizat pentru cel mai bun film străin.

Agitaţie mare în faţa hotelului Beverly Hills. Muncitorii lucrează din greu să termine scena şi aleea pe care va fi întâns covorul roşu pentru Globurile de aur. Marii cineaşti aşteaptă cu sufletul la gură gala din această seară. Globuri de aur anunţă Oscarurile.

România e reprezentată de regizorul Radu Mihăileanu. Pelicula sa, Concerutul, a fost nominalizată la categoria cel mai bun film străin. Producţia prezintă povestea unui dirijor de succes, devenit om de serviciu la teatrul Balşoi din Moscova. Mai bine de jumtate din filmări s-au făcut în România. Restul în Rusia şi Franţa.

Radu Mihăileanu apare alături de cele mai grele nume de la Hollywood.

Natalie Portman este favorită certă la obţinerea trofeului pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Aparaiţia sa din The Black Swan a încântat atât criticii cât şi publicul.

La categoria cel mai bun actor, lupta să se dea între Colin Firth - pentru rolul din The Kings's Speech şi Jesse Eisenberg - protagonistul  filmului The Social Network.

Şanse au şi Mark Wahlberg pentru Rolul din The Fighter şi James Franco, cu apariţia din 127 de ore.

The Social Network - pelicula inspirată din viaţa fondatorului facebook Mark Zuckerberg - este favorită  şi la marele premiu al serii - cel mai bun film. Printre nominalizări mai apar The King's Speech, The Black Swan şi
Inception - în care joacă Leonardo di Caprio.

Julianna Margulies, din The Good Wife, este favorită la categoria cea mai bună actriţă într-o dramă de televiziune. 

Principala sa contracandidată e Elisabeth Moss din Mad Men. 

 



×
Subiecte în articol: premii film Regie actor actriţă
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close