Antena 3 CNN Timp liber Film Premiile Oscar 2024. Oppenheimer, favorit la categoria cel mai bun film

Premiile Oscar 2024. Oppenheimer, favorit la categoria cel mai bun film

Doar câteva ore ne despart de cea mai așteptată sărbătoare a filmului. Pregătirile pentru cea de-a 96-a ediţie a galei premiilor Oscar au intrat in linie dreapta.

de Georgiana Adam    |    10 Mar 2024   •   09:39

Zece filme sunt nominalizate pentru cea mai bună peliculă la Premiile Oscar 2024.

Însă criticii şi cotele obţinute la pariuri îl dau câştigător pe Oppenheimer, drama lui Christopher Nolan despre părintele bombei atomice, care a adunat nu mai puţin de 13 nominalizări. 

Oppenheimer, drama lui Christopher Nolan despre părintele bombei atomice, are 13 nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu adaptat. 

Vedetele sale principale Cillian Murphy și Robert Downey Jr. ar putea duce acasă o statuetă, pentru cel mai bun actor, respectiv cel mai bun rol secundar.

Maestro, Barbie sau Killer of The Flower Moon sunt alte pelicule cotate cu şanse pentru un premiu important.

Deși Cillian Murphy este favoritul pentru a fi desemnat cel mai bun actor, Paul Giamatti a primit și el numeroase aprecieri pentru rolul său din The Holdovers.

Câștigătoarea premiului pentru cea mai bună actriță ar putea fi dificil de anticipat, întrucât Lily Gladstone și Emma Stone au obţinut mai multe premii în acest sezon și nu pare să existe o singură favorită.

Premiile Oscar 2024 vin după un moment complicat în industria filmului american. 

Din iulie până în noiembrie anul trecut, actorii și personalul de producție au încetat să lucreze din cauza grevei din 2023, care a durat mai mult de patru luni. 

După negocieri cu Alianța Producătorilor de Film și Televiziune, ambele părți au ajuns la un acord și de atunci, industria și-a reluat activitatea.

×
Subiecte în articol: Premiile Oscar 2024 oscar Oppenheimer
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close