Antena 3 CNN Timp liber Film Sarkozy: Premiile câştigate de "The Artist" reprezintă o victorie de excepţie a culturii franceze

Sarkozy: Premiile câştigate de "The Artist" reprezintă o victorie de excepţie a culturii franceze

Sarkozy: Premiile câştigate de "The Artist" reprezintă o victorie de excepţie a culturii franceze
Sursa foto: Foto: joyhog.com
27 Feb 2012   •   17:32

Preşedintele Nicolas Sarkozy a salutat, luni, plin de entuziasm, victoriile obţinute la gala premiilor Oscar de filmul "The Artist" şi de actorul principal, Jean Dujardin, pe care le consideră "un succes formidabil", "o victorie de excepţie a culturii franceze" şi "o marcă a vitalităţii" cinematografiei franceze, informează Mediafax.
   
"Este un succes formidabil pentru cinematografia franceză şi pentru cinematografia de calitate", a declarat preşedintele. "Te face să îţi doreşti să vezi filmele lui (Frank) Capra, lui (Ernst) Lubitsch şi cele din cinematografia italiană", a adăugat acesta, într-un interviu acordat postului de radio RTL. "Am adorat, bineînţeles, acest film", a mai adăugat Sarkozy, care îl consideră "fantastic" pe actorul Jean Dujardin. "Îţi vine să vorbeşti în engleză cu el, pentru că înţelegi absolut tot", a glumit preşedintele francez.
   
"Acest succes francez în Statele Unite este minunat, pentru că ei ascultă muzica noastră şi cântecele noastre", a încheiat Nicolas Sarkozy.
   
Potrivit premierului francez François Fillon, faptul că "acest omagiu adus de un film francez cinematografului mut, într-o estetică realizată în alb-negru, a putut să cucerească Hollywoodul secolului al XXI-lea într-o manieră atât de strălucitoare, cu 10 nominalizări şi 5 trofee, reprezintă fără îndoială cea mai bună mărturie a vitalităţii şi creativităţii cinematografiei franceze".
   
Lungmetrajul "The Artist", regizat de francezul Michel Hazanavicius, a fost recompensat, duminică, la Hollywood, cu cinci premii Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun actor în rol principal" (Jean Dujardin). "The Artist" este primul film non-anglo-saxon recompensat cu Oscar, iar protagonistul peliculei, Jean Dujardin, primul actor francez care câştigă un premiu al Academiei americane pentru interpretare masculină.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close