Antena 3 CNN Timp liber Licitaţie caritabilă pentru veteranii din teatre de operații. Obiectele donate de personalităţile din ţara noastră

Licitaţie caritabilă pentru veteranii din teatre de operații. Obiectele donate de personalităţile din ţara noastră

Galeriile Artmark găzduiesc de astăzi, a doua ediţie a evenimentului caritabil ''Pentru cei rămaşi'', un eveniment în cadrul căruia aveţi ocazia să achiziţionaţi obiecte donate de personalităţi din ţara noastră. Licitaţie caritabilă are loc pentru veteranii din teatre de operații. Anul trecut de exemplu, peste 20.000 de euro au fost strânşi în cadrul licitaţiei, bani cu care s-a început construcţia primului centru de recuperare pentru veterani. Licitaţia va avea loc pe data de 11 noiembrie începând cu ora 19:30.

Licitaţie caritabilă pentru veteranii din teatre de operații. Obiectele donate de personalităţile din ţara noastră
de Iulia Gorgorin    |    28 Oct 2020   •   09:30

Un set unicat de cești de porțelan executat special pentru Casa Regală și dăruit de Custodele Coroanei, Principesa Margareta, racheta cu care Horia Tecău a jucat o parte dintre meciuri sau o Biblie veche de sute de ani dăruită de fostul secretar de stat în MapN, Otilia Sava sunt doar o parte dintre piesele care vor fi expuse în cadrul evenimentului. 

O cămilă achiziționată din Egipt și care reprezintă stabilatea a fost dăruită de jurnalistul Sonia Simionov.

Cauzei umanitare s-a alăturat și Adrian Ursu. Jurnalistul a donat un aparat foto și o mașină de scris, acestea fiind primele obiecte cu care jurnalistul și-a început cariera. 

Aceste obiecte au fost moștenite și folosite, în primul an de activitate în presă (1991), jurnalistul Adrian Ursu debutând la cotidianul ”Olt Press” și ulterior la cotidianul național ”Adevarul”.

La nivel național, 212 militari sunt răniți și peste 18.000 au rămas cu traume psihice.

Cu banii obținuți în urma licitației, asociația își propune să finalizeze construcția centrului de recuperare din Târgoviște. Aici vor fi făcute tratamente medicale cu aparatură de înaltă calitate, dar și labortatoare de psihoterapie.

Începând de astăzi, obiectele ce vor fi licitate sunt expuse la Galeriile Artmark, dar pot fi văzute și online pe site-ul artmark.ro.

 Antena 3 este partener oficial al evenimentului.

×
Subiecte în articol: licitatie veterani Artmark
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close