Antena 3 CNN Timp liber Muzică Lady Gaga, controlată de hackeri, promite fanilor pe Facebook câte un iPad 2 gratuit

Lady Gaga, controlată de hackeri, promite fanilor pe Facebook câte un iPad 2 gratuit

Lady Gaga, controlată de hackeri, promite fanilor pe Facebook câte un iPad 2 gratuit
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    20 Dec 2011   •   14:53

Lady Gaga a fost victima unui atac informatic. Hackerii au preluat controlul asupra conturilor de Facebook și Twitter ale artistei și au promis iPad-uri 2 gratuite fanilor, informează BBC.

Peste 100.000 de fani ai cântăreței au căzut pradă phishing-ului realizat cu ajutorul conturilor cele mai urmărite persoane pe rețelele de socialzare.

Pe pagina de Facebook a artistei, care are peste 45 de milioane de fani, a fost postat un mesaj prin care se anunța lansarea unui iPad special, care va fi oferit gratuit fanilor Lady Gaga.

Anunțul era urmat de un link, care reditrecționa utilizatorii către un site care cerea informații personale pentru înscrierea în concurs. Contul de Twitter al artistei trimitea, de asemenea, către falsul anunț.

Atacurile de tip phishing păcălesc utilizatorii să introducă informații personale, crezând că se loghează pe un site securizat, având ca scop colectarea acestor informații pentru accesarea conturilor private de e-mail sau internet banking.

Lady Gaga nu este singura vedetă internațională ale cărei conturi au fost luate în vizor de hackeri. Experții în securitatea informatică susțin că toți artiștii, urmăriți de milioane de persoane pe rețelele de socializare, sunt pasibili de astfel de atacuri, iar administratorii site-urilor respective ar trebui să ia măsuri pentru a se evita aceste situații.

×
Subiecte în articol: Lady Gaga Facebook Twitter hackeri
Parteneri
Români înșelați cu zeci de mii de euro prin metoda Fotografia
x close