Antena 3 CNN Timp liber Muzică Yoko Ono, cea învinuită de mulți pentru destrămarea „The Beatles“, i-a urat „La mulți ani“ lui Paul McCartney, cel care a anunțat „moartea“ formației

Yoko Ono, cea învinuită de mulți pentru destrămarea „The Beatles“, i-a urat „La mulți ani“ lui Paul McCartney, cel care a anunțat „moartea“ formației

Yoko Ono, cea învinuită de mulți pentru destrămarea „The Beatles“, i-a urat „La mulți ani“ lui Paul McCartney, cel care a anunțat „moartea“ formației
19 Iun 2012   •   04:36

Paul McCartney, unul dintre cei patru membri ai legendarei formații „The Beatles“, tocmai a împlinit 70 de ani. Sir Paul McCartney a vut parte de o petrecere pe măsură și urări cu miile. Una dintre persoanele care a ținut să îl felicite, ce-i drept prin intermediul twitter, a fost Yoko Ono, soția răposatului John Lennon și, cum ar spune unii, motivul destrămării formației de geniu.

URAREA LUI YOKO ONO PENTRU PAUL McCARTNEY
„Dear @PaulMcCartney Happy, Happy Birthday, Paul! Lots and lots of love, yoko x“ (n.r. - Dragă PaulMcCartney La mulți ani fericiți, fericiți și multă dragoste, Yoko x)

Destrămarea formației a fost admisă public chiar de Paul McCartney, într-un interviu publicat în 1969, an plin de dispute în interiorul „The Beatles“, iar confirmarea a fost dată tot de basist printr-un comunicat de presă un an mai târziu, pe 10 aprilie.

Deși procesul destrămării formației a fost unul de tranziție, având mai multe cauze, se pare că relația lui Yoko Ono cu John Lennon a fost cea care a avut cea mai mare pondere în luarea acestei decizii. Ono ar fi ajuns să participe la sesiunile de înregistrări și ședințele formației în condițiile în care cei patru beatles-i aveau o înțelegere tacită potrivit căreia prietenele și/sau soțiile lor nu aveau voie să ia parte la nimic din ceea ce avea legătură cu formația.

Denumit de Cartea Recordurilor cel mai de succes compozitor și artist al tuturor timpurilor, Paul McCartney s-a născut pe 18 iunie 1942. De-atunci și până în prezent, artistul a obținut peste 60 de discuri de aur și a vândut peste 100 milioane de albume. Basistul a cunoscut faima alături de John Lennon, Ringo Starr și George Harrison, reuniți în formația-fenomen The Beatles.

The Beatles, cea mai de succes formație din toate timpurile, este o formație rock, care a devenit cunoscută  începând cu 1960 în formula în care a și rămas până la destrămare, în 1970: John Lennon - voce, Paul McCartney - chitară bas și voce, Ringo Starr - baterie și voce, George Harrison - chitară și voce. După single-ul din 1962, „Love me do“, cei patru au devenit cunoscuți drept „Fab Four“ (Cei patru fabuloși), dând naștere beatlemaniei.




×
Subiecte în articol: paul mccartney The Beatles John Lennon
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close