Antena 3 CNN Timp liber Turism Amenzi de sute de euro pentru turiștii care vor merge în costum pe baie pe străzi, într-o stațiune din Italia: "Prea multă piele goală îi deranjează pe localnici"

Amenzi de sute de euro pentru turiștii care vor merge în costum pe baie pe străzi, într-o stațiune din Italia: "Prea multă piele goală îi deranjează pe localnici"

Persoanele care se plimbă în costum de baie prin cunoscuta stațiune italiană Sorrento vor fi amendate, potrivit unei decizii luate de autoritățile locale.

Amenzi de sute de euro pentru turiștii care vor merge în costum pe baie pe străzi, într-o stațiune din Italia: "Prea multă piele goală îi deranjează pe localnici"
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    09 Iul 2022   •   22:33

Primarul stațiunii din Campania spune că prin această măsură își propune să descurajeze comportamentul indecent al turiștilor, care îi deranjează pe locuitori.

"Prea multă piele goală îi deranjează pe localnici, iar încălcarea decenței afectează imaginea orașului", a declarat primarul, Massimo Coppola.

El a adăugat că cei care se plimbă în bikini sau topless au fost "văzuţi de majoritatea oamenilor ca fiind în contrarietate cu decorul şi decenţa care caracterizează convieţuirea civilizată".

Astfel, femeile care se plimbă în costum de baie și bărbații care se plimbă la bustul gol vor plăti amenzi de până la 500 de euro, potrivit deciziei Consiliului Local din Sorrento, potrivit Libertatea.

Restricţia nu se aplică celor care stau în costum de baie lângă piscină sau la un club de pe plajă. Noile măsuri se aplică doar atunci când oamenii sunt afară, în public, fie că se plimbă prin magazine sau se îndreaptă către un restaurant.
 

×
Subiecte în articol: Sorrento Italia statiune costum de baie amenzi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close