Antena 3 CNN Timp liber Turism Reguli noi de acces pe plajele din Grecia. Ce trebuie să ştie românii care vor pleca în vacanţă

Reguli noi de acces pe plajele din Grecia. Ce trebuie să ştie românii care vor pleca în vacanţă

Grecii au introdus reguli noi pentru accesul pe plaje, iar românii trebuie să ştie la ce să se aştepte din această vară.

Reguli noi de acces pe plajele din Grecia. Ce trebuie să ştie românii care vor pleca în vacanţă
Sursa foto: Profimedia Images
de Cătălina Smereca    |    10 Apr 2024   •   13:30

Cei care vor merge anul acesta pe plajele din Grecia, inclusiv românii, trebuie să se conformeze noilor reguli stabilite de autorități. 

Această decizie vine după ce mai mulți turiști s-au plâns de faptul că toate plajele sunt ocupate cu șezlonguri și că nu se pot relaxa, spre exemplu, pe un cearșaf. 

Astfel, doar 30% din suprafața fiecărei plaje mai poate fi ocupată de șezlonguri, anul acesta.

Restul trebuie să rămână liberă pentru turiștii care vor să stea la soare pe propriul prosop. 

Acest lucru înseamnă că în acest sezon estival, 70% din plaje trebuie să fie goale, fără șezlonguri, în timp ce plajele care sunt protejate și sunt în arii naturale vor fi ocupate în procent de 15% cu șezlonguri. 

Dată fiind această situație, din această vară, vor fi aceste reguli. 

Mai mult decât atât, de la apă și până pe nisip va trebui să fie lăsată o suprafață goală, de minim de patru metri, o distanță specială pentru a interveni autoritățile în momentul în care se întâmplă ceva pe acea plajă.

Şi în România sunt reguli: la noi, trei metri trebuie să fie liberi între apă și nisip. Pe acea zonă nu trebuie să existe șezlonguri, tocmai pentru situațiile speciale.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close