Antena 3 CNN Travel Evenimente pentru minivacanța de 1 Mai și Paști

Evenimente pentru minivacanța de 1 Mai și Paști

Cei care vor petrece câteva zile la malul mării, în perioada 1-6 Mai, vor avea ocazia să particice la concerte în aer liber organizate special pentru ei.

Evenimente pentru minivacanța de 1 Mai și Paști
Sursa foto: Diana Scarlat
de Diana Scarlat    |    23 Apr 2024   •   10:14

La deschiderea sezonului estival pe litoral, turiștii care au ales să-și petreacă minivacanța de 1 Mai și de Paști la malul mării au la dispoziție 180 de hoteluri deschise în această perioadă a anului, dar și foarte multe evenimente la care pot participa.

Cele mai importante spectacole sunt organizate de Organizațiile de Management al Destinației (OMD) – 3 la număr în zona litoralului. Festivalul de muzică electronică Sunwaves Mamaia a ajuns la ediția cu numărul 32 și se va desfășura în perioada 1-7 Mai.

Vor fi concerte în fiecare seară în Piațeta Cazino Mamaia sau în Piața Ovidiu din Constanța, cu numeroși artiști cunoscuți, iar pentru gurmanzi există Festivalul gastronomic du Bonheur Mamaia, care începe pe 30 aprilie și se desfășoară până pe 6 Mai. Costinești, care e deja în topul celor mai solicitate stațiuni de pe litoral, în această perioadă, începe organizarea evenimentelor de pe 26 Aprilie, cu două festivaluri pentru tineret: May, be Rock! și Hustle Festival, până pe 29 Aprilie.

Cele mai solicitate stațiuni sunt Mamaia, Vama Veche și Costinești. Unele spații de cazare au deja toate camerele rezervate, dar cei care se vor hotărî în ultimul moment să-și petreacă minivacanța pe litoral încă mai au de unde să aleagă. Până acum, prețurile au variat între 475 lei pentru 3 nopți, la un hotel de 3 stele, fără mese incluse, în Eforie Nord și 3.530 de lei, cu demipensiune, la hoteluri de 4 stele din Mamaia, în preț fiind incluse și masa tradițională de Paști, acces gratuit la SPA și activități recreative pentru copii. Există și posibilitatea de a cumpăra un pachet turistic pentru minivacanță cu reducere de 15%, până la finalul lunii aprilie.

„1 Mai este destinat în special tinerilor care petrec minivacanța în stațiunile de la malul mării, în special la Mamaia Nord, Costinești și Vama Veche, iar perioada de Paști este mai solicitată de familii, la munte, preferința acestora mergând către stațiunile balneo cu ape termale și servicii superioare de 4 sau 5 stele”, explică Adrian Voican, președinte Bibi Group4Travel.

Prețurile pe litoral sunt cu peste 30% mai mici față de cele de la munte, de pe Valea Prahovei, unde tot pentru 3 nopți de cazare în minivacanța de 1 Mai sau Paști tarifele încep de la  671 de lei pentru o cameră, la un hotel de 3 stele, și pot ajunge la 4.808 lei la un hotel de 4 stele. Prețurile în stațiunile balneare sunt și mai mari, dar și oferta este foarte generoasă, raportul calitate/preț fiind foarte bun. La Băile Felix, tarifele încep de la 780 de lei pentru 3 nopți de cazare și depășesc 5.000 de lei la un hotel de 5 stele, tot pentru 3 nopți, dar cu toate mesele incluse, pachet de băuturi, mese tradiționale, acces la Aquapark și programe artistice live. În Delta Dunării, prețurile pornesc de la 742 de lei pentru 3 zile la o pensiune de 3 stele și ajung până la 4.319 lei la un hotel de 4 stele, cu pensiune completă, incluzând excursii și prânz pe navă.

×
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close