Antena 3 CNN Travel Insula Skiros, unde Ulise l-a găsit pe Ahile

Insula Skiros, unde Ulise l-a găsit pe Ahile

Skiros este cea mai mare insulă a Sporadelor, situată în centrul Mării Egee, cu peisaje de vis și căsuțe tradiționale.

Insula Skiros, unde Ulise l-a găsit pe Ahile
de Diana Scarlat    |    26 Mar 2024   •   15:47

Arhipelagul Insupelor Sporade (insulele împrăștiate) este în Marea Egee și aparține Greciei. Sporadele de Nord au în total 80 de insule, iar Sporadele de Sud, 170 de insule, din care 30 sunt locuite, situate în fața coastei Anatoliei. O mare parte din ele aparțin de Insulele Dodecaneze, cu excepția insulelor din nordul Sporadelor de Sud (Samos, Ikaria și Fourni), ce aparțin de prefectura Samos.

Insula Skyros, este una dintre Sporadele de Nord. Principalul sat de pe această insulă este Chora, construit pe pantele unui deal cu vedere la mare și faimos pentru castelul bizantin care s-a conservat foarte bine și se poate vizita. Atmosfera specifică zonelor tradiționale ale insulelor grecești și priveliștea fabuloasă fac din acest loc destinația ideală pentru o vacanță de vară, la malul mării.

Datorită peisajului sălbatic, insula este perfectă  trekking, iar cei care iubesc natura și vor să facă mișcare au multe trasee pe care pot merge. Pe insulă sunt peșteri ascunse și golfuri naturale cu plaje aurii. Insula are forma cifrei 8, fiind despărțită în mijloc de un istm îngust care împarte insula în două. Partea de nord este mai populată, în timp ce sudul este muntos și arid. Legenda spune că zeița Thetis, mama lui Ahile, și-ar fi ascuns fiul deghizat în femeie în Skyros, unde l-ar fi găsit Ulise, care l-a obligat să meargă la război.

Cea mai frecventată stațiune turistică de pe insulă este Molos, cu plaje foarte bune și servicii de cea mai bună calitate, atât la hoteluri, cât și la restaurante și baruri. Cele mai multe hoteluri din Insula Skyros sunt concentrate în principalele plaje de pe insula, Molos și Magazia. Alte locuri foarte atractive pentru turiști sunt Atsitsa, Agios Fokas și Pefkos, ideale pentru cei care preferă zonele mai retrase și mai puțin aglomerate. Pentru cei care vor să se cazeze în vile, cele mai bune oferte sunt în zonele Skyros Town și Linaria, portul insulei. Alte locuri de cazare izolate sunt în Atsitsa și Pefkos. Cele mai multe camere sunt decorate tradițional, iar unele vile au și piscină proprie.

×
Subiecte în articol: advertorial
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close