Antena 3 CNN Travel La Oradea se deschide Târgul de Paști

La Oradea se deschide Târgul de Paști

O nouă ediție a Târgului de Paști Oradea se va desfășura în perioada 29-31 martie, de Paștele Catolic. În Cetate vor veni meșteri pricepuți, iar pe lângă bunătăți și suveniruri, la mare căutare vor fi atelierele de creație.

La Oradea se deschide Târgul de Paști
Sursa foto: Facebook.com
de Diana Scarlat    |    22 Mar 2024   •   13:40

Târgul organizat cu ocazia Paștelui Catolic a devenit deja o atracție turistică la Oradea, în fiecare primăvară. În cele trei zile de eveniment, vizitatorii care vor ajunge în Cetatea Oradea vor fi întâmpinați cu decoruri colorate de primăvară, obicete de gospodărie și preparate tradiținale, dar și cu o mulțime de activități și ateliere pentru copii sau pentru întreaga familie. Vizitatorii sunt invitați la mâncăruri gustoase, produse locale, iar cei mici vor avea parte de picturi pe față, de jocuri în labirintul iepurașilor, ateliere meșteșugărești, pictură pe ipsos, cadouri inspirate, o piesă de teatru interactiv și multe alte surprize.

„În programul ediției din luna martie a Târgului de Paști Oradea, copiii vor fi în centrul atenției, ei fiind așteptați în fiecare zi la atelierele de încondeiat ouă, țesut, olărit, tâmplărie, pielărie, pictură pe ipsos și picturi pe față - una din activitățile lor preferate. Părinții se vor putea bucura de zona de relaxare din târg, în timp ce savurează din preparate delicioase precum kürtőskalács, langoș, plăcinte sau burgeri”, anunță organizatorii.

Program pentru întreaga familie

Programul târgului începe cineri, 29 martie, între orele 16:00-21:00, cu ateliere de olărit, de țesături, de pictură pe ipsos, origami, dar și un atelier de încondeiat ouă, acesta urmând să se organizeze la Centrul de Cultură al Județului Bihor, în curtea interioară. În prima zi a târgului se va pune în scenă și un spectacol de teatru interactiv „Pădurea poeziilor/Verselő verserdő”, cu Trupa Liliput.

A doua zi, sâmbătă, 30 martie, programul târgului va fi între orele 12:00-21:00 și vor fi organizate, în plus față de cele din prima zi, ateliere de pielărie și de tâmplărie, Duminică, 31 martie, programul va fi tot între orele 12:00-21:00, cu aceleași ateliere. În plus, în fiecare dintre cele trei zile se va putea vizita, de la 09:00 la 17:00 o Expoziție de reptile și arahnide vii, la Muzeul orașului Oradea (preț bilet: 10 lei/persoană). La fel ca toate celelalte evenimente din oraș, Târgul de Paști este un eveniment organizat de Visit Oradea - Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și din regiune -, în parteneriat cu Primăria municipiului Oradea.

Cei care vizitează această zonă în perioada târgului se pot bucura și de apele termale din zonă, inclusiv de cele de la Băile felix – stațiunea fiind la numai 10 km distanță de oraș. Pentru cazare se poate alege un hotel sau o pensiune din oarș sau de la Felix, în stațiune fiind deschise și bazinele cu apă termală în aer liber. Există ape termale și zone de agrement atât la Oradea, cât și la Băile Felix, dar sunt diferențe între calitățile izvoarelor, care se folosesc pentru cure și tratamente în funcție de conținutul de substanțe minerale al fiecărui izvor.

 

×
Subiecte în articol: advertorial
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close