Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Totul despre homeschooling, cu părinții care au adus școala acasă. În România, peste 1.000 de familii urmează acest concept

Totul despre homeschooling, cu părinții care au adus școala acasă. În România, peste 1.000 de familii urmează acest concept

Totul despre homeschooling, cu părinții care au adus școala acasă. În România, peste 1.000 de familii urmează acest concept
de M.Z.    |    20 Sep 2016   •   21:37

Educaţia la domiciliu este un domeniu încă nereglementat în ţara noastră, dar foarte răspândit în străinătate.

Sorina Oprea, mamă a doi copii, a povestit marți, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, cum a abordat ea conceptul homeschooling și ce rezultate a avut.

Femeia spune că a decis să nu-și ducă nici fata, nici băiatul la școală, iar pentru ea acest lucru nu a fost un sacrificiu, deși a presupus să stea cu ei acasă și să-i învețe ce ar fi făcut la școală.

”Voiam ca copiii să învețe valorile mele morale, nu neapărat ale unei instituții”, a explicat Sorina Oprea, marți, la Sinteza Zilei.

Acum, fiica ei este studenta la Haga, iar fiul învață la o universitate din Londra.

În România, peste 1.000 de familii urmează homeschooling

Poveștile altor două familii din România care au decis să nu-și trimită copiii la școală au fost prezentate la Sinteza Zilei.

”Acum, când vedem rezultatele copilului ne gândim că am luat decizia corectă”, a spus tatăl unui copil din Odorheiu Secuiesc. 

Mai mult, omul are o organizație de profil și are în plan să facă demersuri pentru legalizarea homeschoolingul în România.

În țări precum Franța, Spania, Olanda și Elveția, homeschoolingul este reglementat.

Medicul Monica Pop respinge conceptul de homeschooling

Medicul Monica Pop, profesor universitar doctor, nu este de acord cu conceptul de homeschooling, motivând că, în felul acesta, copilul nu va lua contact și cu realitatea mai puțin plăcută de la școală, ci va ținut comod în confortul de acasă. 

Astfel, devenit adult, el nu va fi pregătit să înfrunte greutățile care apar în viață.

×
Subiecte în articol: Mihai Gâdea Sinteza Zilei
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close