Antena 3 CNN Actualitate Autorul masacrului din Nisa a fost identificat. Detaliul șocant descoperit de anchetatori despre Mohamed Lahouaiej Bouhlel

Autorul masacrului din Nisa a fost identificat. Detaliul șocant descoperit de anchetatori despre Mohamed Lahouaiej Bouhlel

Autorul masacrului din Nisa a fost identificat. Detaliul șocant descoperit de anchetatori despre Mohamed Lahouaiej Bouhlel
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
15 Iul 2016   •   13:28

Autorul atentatului terorist de la Nisa, care a intrat cu un camion în mare viteză în mulţimea adunată pe esplanada Promenade des Anglais din oraș, a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Bouhlel, scrie Daily Mail.

Franco-tunisianul, de 31 de ani, nu era în vizorul serviciilor de securitate ca suspect de extremism, ci era cunoscut poliţiei pentru fapte de violenţă şi utilizare de arme. Mai mult, el ar fi fost reținut pentru una dintre infracțiuni în luna martie.

Teroristul de la Nisa le-a spus polițiștilor că ”livrează înghețată”

Mohamed Lahouaiej Bouhlel era tatăl unui copil de trei ani și era șofer de profesie. Rudele acestuia sunt audiate de autoritățile franceze.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel a forțat o barieră metalică pentru a intra în perimetrul securizat de pe faleză și a lovit tot ce i-a ieșit în cale. Pe camerele de supraveghere, șoferul este surprins în timp ce urcă în camion la cațiva kilometri de locul carnagiului, potrivit BFMTV. Imaginile nu au fost încă făcute publice de autorități.

 

Anunțul terifiant făcut de ISIS după atentatul din Nisa. Ce oraș este următoarea țintă a teroriștilor

TREI ZILE DE DOLIU ÎN FRANȚA

Preşedintele Francois Hollande a decretat trei zile de doliu naţional în Franţa după atentatul care s-a soldat cu cel puţin 84 de morţi joi seara la Nisa, în sud-estul Franţei, a anunţat premierul Manuel Valls, potrivit AFP.

Un proiect de lege prelungind până la sfârşitul lunii octombrie starea de urgenţă, în vigoare în ţară după atacurile jihadiste în noiembrie 2015 la Paris, va fi de altfel supus atenţiei parlamentului miercuri şi joi, a precizat prim-ministrul după o reuniune a celulei de criză la Palatul Elysee.

Examinarea ar putea fi făcută miercuri în Adunarea Naţională şi joi în Senat, au precizat persoane din anturajul lui Claude Bartolone, preşedintele Adunării.

Drapelele vor fi coborâte în bernă pe edificiile publice începând de vineri.

MĂRTURIILE ÎNFIORĂTOARE ALE SUPRAVIEȚUITORILOR DE LA NISA

„Eram la 20 de metri de camion. Ne-am izbit unii de alții ca să ne ferim din calea lui”

Declarațiile revoltătoare făcute de o turistă britanică, după atentatul terorist de la Nisa: ”Poate e groaznic și un pic egoist, dar ne-a stricat...”

Jurnalist Antena 3, în mijlocul evenimentelor de la Nisa: ”Ce am văzut la televizor, nu am crezut că o să vedem live”

Mărturia unui român din Nisa: "A fost un infern. Am zis: s-a terminat, suntem împuşcaţi"

Cum s-au salvat aproape 100 de oameni din calea atacatorului de la Nisa

Atentatul terorist de la Nisa de joi seară, când un franco-tunisian a intrat în plin cu un camion în mulţime şi a deschis focul înainte de a fi neutralizat de poliţie, s-a soldat cu peste 84 de morţi şi zeci de răniţi. Printre răniţi se numără şi doi cetăţeni români stabiliţi în Franţa.

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close