Antena 3 CNN Economic Companii Un fast-food care imita KFC a fost închis

Un fast-food care imita KFC a fost închis

Un fast-food care imita KFC a fost închis
03 Noi 2015   •   18:19

Un restaurant iranian ce imita marca lanțului american de tip fast-food KFC a fost închis la Teheran, cu ordin de la poliție, informează marți mass-media iraniene, potrivit Agerpres.
'Poliția a închis restaurantul pentru că nu avea autorizație și a folosit o falsă licență', a anunțat pe site-ul său Clubul tinerilor jurnaliști, care depinde de televiziunea de stat a Iranului.

Localul, care se numea 'KFC Halal' dar nu avea nicio legătură cu marca americană, a fost inaugurat în urmă cu numai trei zile.

Posibilitatea deschiderii de lanțuri americane de restaurante fast-food, în mod concret McDonald's și KFC, a dat naștere la o amplă dezbatere publică în Iran, unde mass-media conservatoare denunță o posibilă autorizare a activității acestor rețele.

'Niciun lanț american de tip fast-food nu are restaurante în Iran', a declarat marți Ali Fazeli, președintele Camerei de meserii și profesii din Iran, citat de Irna. 'Produsele alimentare ale KFC iranian nu au nicio legătură cu KFC american. Conform directivelor formulate de Ghidul Suprem, ayatollahul Ali Khamenei, nu vom elibera nicio autorizație mărcilor occidentale în acest sector alimentar', a spus el.

'Restaurantele care vor folosi însemnele lanțurilor americane de fast-food vor fi imediat închise', a avertizat un alt responsabil al Camerei de meserii și profesii, Mahmoud Shokri.

Numele de McDonald's este deja înregistrat în Iran, însă marca fast-food nu poate să aibă activitate pentru că nu este înscrisă în registrul comerțului care depinde de autoritatea judiciară a țării.

Marți, ayatollahul Khamenei a îndemnat la 'vigilență' în fața SUA, care vor încerca să 'înfigă cuțitul în spatele Iranului, cu prima ocazie', în pofida acordului nuclear cu marile puteri.

În septembrie, el a atenționat deja autoritățile iraniene cu privire la infiltrarea 'politică și culturală' a SUA, pe care a calificat-o drept mai periculoasă decât 'infiltrarea economică și în domeniul securității'. 'Obiectivul dușmanului este ca poporul iranian să-și abandoneze idealul revoluționar și să-și piardă puterea', a spus Khamenei.

Ghidul Suprem, care are ultimul cuvânt de spus în marile probleme ale țării, denunță în mod regulat SUA, o țară calificată și acum drept 'marele Satan'.

Iranienii vor marca miercuri, prin manifestații organizate la Teheran și în numeroase orașe ale țării, 36 de ani de la luarea cu asalt a Ambasadei americane de la Teheran, eveniment care a provocat o ruptură în relațiile dintre cele două țări.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close