Antena 3 CNN High Tech Amazon renunţă la Google Maps şi merge pe mâna Nokia pentru noul Kindle Fire

Amazon renunţă la Google Maps şi merge pe mâna Nokia pentru noul Kindle Fire

Amazon renunţă la Google Maps şi merge pe mâna Nokia pentru noul Kindle Fire
Sursa foto: Foto: odt.co.nz
de N.B.    |    31 Aug 2012   •   17:42

Amazon nu va merge pe mâna Google pentru funcţionalitatea de hartă/GPS care va fi prezentă în noul Kindle Fire, tabletă PC care este aşteptată să fie lansată săptămâna viitoare, relatează surse din interiorul companiei, citate de Reuters.

Spre deosebire de Apple, care a inclus Google Maps în toate sistemele de operare de pe gadgeturile sale dar a renunţat la serviciu pentru a-şi construi propria reţea, la Amazon este doar vorba de o schimbare de furnizor. Noul Kindle Fire va fi dotat că hărţi create de Nokia.

Amazon a învăţat o lecţie importantă din procesul Apple-Samsung şi a decis să nu mai colaboreze cu rivalul său direct. Noul Nexus 7 de la Google fiind vândut la acelaşi preţ la care este preconizat că va fi lansat şi noul Kindle Fire (200 de dolari) şi este mult mai bine cotat de critici.

Deşi atrage la fel de multă atenţie din partea media ca şi Apple, Amazon a stârnit zvonuri cu privire la Kindle Fire chemând reprezentanţii mass media la o întâlnire săptămâna viitoare, fără să fie preocupată de "scurgerile" de informaţii care au dezvăluit potenţialul subiect al conferinţei.

×
Subiecte în articol: Google Maps Nokia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close