Antena 3 CNN High Tech Este cel mai periculos virus din lume. Poate "hiberna" şi cinci ani la tine în calculator, fără să ştii

Este cel mai periculos virus din lume. Poate "hiberna" şi cinci ani la tine în calculator, fără să ştii

Este cel mai periculos virus din lume. Poate "hiberna" şi cinci ani la tine în calculator, fără să ştii
de O.P.    |    30 Ian 2013   •   09:23

De cinci ani de zile cei mai tari specialişti din lume sunt pe urmele hackerilor care au pornit acest război informatic. Mii de emailuri oficiale au fost furate, dosare criptate sau clasificate, documente secrete ale diplomaţilor au fost distruse de acest virus informatic, scrie Der Spiegel.

Ceea ce îl face a fi cel mai de temut virus din lume este faptul că "hibernează", aşa încât nu poate fi detectat la cele mai amănunţite controale efectuate de specialiştii IT.

Red October (Octombrie Roşu) este vânat dintr-o clădire din Moscova. Vitaly Kamlyuk, un tânăr de 28 de ani din Belarus, alături de echipa lui de specialişti iau la mână fiecare punct în care virusul poate lovi.

Virusul a infestat cel puţin 350 de ministere, ambasade şi centre de cercetare din întreaga lume, în special din fostele republici sovietice. Se pare că atacatorii au un gust aparte pentru informaţiile geopolitice.



Ambasada Rusiei din SUA a fost una din aceste ţinte. Zeci de mii de documente au căzut pradă în mâinile piraţilor internetului. Se poate vorbi de mai mulţi terabytes de date şi informaţii furaţi, al căror conţinut poate fi mai exploziv decât informaţiile publicate de Wikileaks.

"Aceste atacuri sunt date cu o precizie de chirurg", a declarat Kamlyuk. "Ce este uimitor este modul în care îşi şterge urmele", a continuat specialistul angajat de firma Kaspersky.



 

 


×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close