Antena 3 CNN High Tech NIMIC nu mai poate fi ascuns. Imagini surprinse de cel mai puternic satelit: "Se văd char şi parbrizele maşinilor"

NIMIC nu mai poate fi ascuns. Imagini surprinse de cel mai puternic satelit: "Se văd char şi parbrizele maşinilor"

NIMIC nu mai poate fi ascuns. Imagini surprinse de cel mai puternic satelit: "Se văd char şi parbrizele maşinilor"
de O.P.    |    01 Sep 2014   •   11:39

WordView-3, satelitul comercial extrem de puternic lansat în urmă cu 2 săptămâni, a început să transmită imagini. Acestea au o rezoluţie atât de înaltă, încât în ele se văd literalmente parbrizele maşinilor. Pentru ca imaginile să poată fi publicate, calitatea lor a trebuit redusă, deoarece legea nu permite publicarea unor imagini cu un asemenea grad de detaliu, scrie businessinsider.com.

Satelitul „vede” cu o precizie de 30 de cm, suficientă pentru a distinge un vrej de tomate de un tufiş oarecare şi pentru a deosebi între ele tipurile de maşini. 



„Putem spune dacă e vorba despre o camionetă, un SUV sau o maşină obişnuită”, a spus, înainte de lansare, Kumar Navulur, director în cadrul DigitalGlobe, compania care operează satelitul.

Primele imagini publicate înfăţişează un aeroport din Madrid şi împrejurimile acestuia; în imagini sunt vizibile nu numai avioane, ci şi cărucioarele de bagaje. În împrejurimi, pot fi clar văzute şi numărate piscinele, maşinile, chiar şi copacii.

×
Subiecte în articol: satelit
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close