Antena 3 CNN Timp liber Muzică EUROVISION 2013. Ce s-a întâmplat cu punctele României? "Televotingul a fost DETURNAT"

EUROVISION 2013. Ce s-a întâmplat cu punctele României? "Televotingul a fost DETURNAT"

EUROVISION 2013. Ce s-a întâmplat cu punctele României? "Televotingul a fost DETURNAT"
de O.P.    |    20 Mai 2013   •   10:17

În încercarea de a explica eşecul României la Eurovision şi anul acesta, specialiştii în domeniu încearcă să caute scuze sau încearcă să găsească vinovaţii.

Oricum, nu ne-am fi aşteptat ca din partea vecinilor noştri moldoveni să primim doar 10 puncte, iar din partea Spaniei nici un punct.



Petru Bogatu explică pentru jurnal.md: "Televotingul pentru marea finală a concursului Eurovision de sâmbătă seară a fost deturnat. Cele 12 puncte acordate de Republica Moldova Ucrainei în detrimentul României se pare că nu sunt altceva decât efectul mizerabil al unui atac informaţional de amploare.

Din sursele noastre, dar şi din relatările unor mijloace media, se ştie că juriul a acordat României 12 puncte, iar majoritatea votanţilor din Chişinău şi întreaga Basarabie, ca de obicei de-a lungul anilor, au votat copios de asemenea pentru România. Balanţa în favoarea Ucrainei a fost înclinată de votul masiv din stânga Nistrului care l-a depăşit numeric pe cel din dreapta. Cum a fost posibil aşa ceva?

Vorba e că, potrivit agenţiei ruse Novâi Reghion, abonații companiei de telefonie mobilă și fixă din regiunea transnistreană pentru prima dată au avut posibilitatea să voteze favoritul concursului, costul unui apel sau SMS fiind de 8 ruble transnistrene. Cine anume la Chişinău a încheiat această tranzacţie dubioasă cu Tiraspolul trebuie întrebată mai întâi de toate compania Moldcel, sponsorul general al concursului Eurovision Song Contest în Republica Moldova?

Până una alta, un lucru este cert. Linia telefonică din regiunea separatistă nu are cum să fie controlată de operatorii din Chişinău, ceea ce explică faptul că din stânga Nistrului au intrat mai multe voturi pentru Eurovizion decât de pe malul drept. În condiţii normale, fireşte, acest lucru era să fie exclus".



×
Subiecte în articol: Eurovision Cezar Ouatu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close