Antena 3 CNN Life Cauza nebănuită a celor mai grave boli și a îmbătrânirii premature. Poate trece neobservată ani la rând

Cauza nebănuită a celor mai grave boli și a îmbătrânirii premature. Poate trece neobservată ani la rând

Cauza nebănuită a celor mai grave boli și a îmbătrânirii premature. Poate trece neobservată ani la rând
Sursa foto: foto: Pixabay.com
24 Apr 2017   •   08:13

fecțiunile cardiace, respiratorii, accidentul cerebral, Alzheimerul, diabetul de tip II, cancerul au au ca numitor comun inflamația cronică (numită şi inflamație sistemică). Cercetările din ultima perioadă incriminează inflamația cronică ca factor de risc major în dezvoltarea bolilor degenerative şi în procesul de îmbătrânire.

Spre deosebire de inflamația acută, care este de obicei o reacție imediată, pe termen scurt, inflamația cronică este, în general, de nivel scăzut, fără simptome clar perceptibile, continuă şi recurentă. Dacă totuşi apar, cele mai comune simptome sunt durerea şi umflarea, continue sau care izbucnesc la anumite intervale.

Inflamația indusă de stres, odată declanşată, poate persista nedetectată ani sau zeci de ani, timp în care celulele moarte se propagă în tot corpul. Majoritatea pacienților, fără dureri, pot să creadă că sunt sănătoşi, dar, în timp, cascada inflamatorie existentă poate duce la boli degenerative grave.

Continuarea, pe doctorulzilei.ro.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close