Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce alimente nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie pentru o silueta de vis si o sanatate de fier

Ce alimente nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie pentru o silueta de vis si o sanatate de fier

Ce alimente nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie pentru o silueta de vis si o sanatate de fier
de O.P.    |    03 Iun 2014   •   13:10

Mancam necorespunzator atat pentru ca ne lasam invinsi de pofte, pentru ca nu cunoastem masura, cat si pentru ca exista in bucatarie produse alimentare cu exces caloric care nu ajuta organismul din punct de vedere nutritional.

 Cu cat suntem mai atenti la ce avem in bucatarie, cu atat putem sa ne crestem imunitatea, sa ne intarim, practic, sanatatea, dar si sa ne modelam silueta. Iata ce alimente ar trebui sa existe, in mod obligatoriu, in bucataria unei persoane care tine deopotriva la silueta si la sanatate!

 Ulei de masline extravirgin

 Nu degeaba dieta mediteraneana este considerata una dintre cele mai sanatoase din lume si nu degeaba oamenii care traiesc in zona Marii Mediterane au o speranta de viata mai mare comparativ cu restul europenilor. Unul dintre motivele este uleiul de masline extravirgin pe care-l folosesc in mancaruri, de la salate la paste sau la garnituri. Uleiul de masline are multiple beneficii asupra corpului uman. Atentie insa! O singura lingura de ulei de masline contine aproximativ 120 de calorii, deci nu trebuie sa exagerati cu el.

 Iaurt grecesc

 Marele avantaj al iaurtul grecesc este ca are mult mai multe proteine comparativ cu cel clasic, motiv pentru care mentine senzatia de satietate timp indelungat, ferindu-te de micile scapari intre mesele principale.

Continuarea, pe lyla.ro

×
Subiecte în articol: alimentatie sănătate
Parteneri
Cupolă de foc peste România. Temperaturi resimţite de aproape 40 de grade Celsius
x close