Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Totul despre radiaţiile solare! Ce trebuie să ştii pentru a evita probleme grave

Totul despre radiaţiile solare! Ce trebuie să ştii pentru a evita probleme grave

Totul despre radiaţiile solare! Ce trebuie să ştii pentru a evita probleme grave
de O.P.    |    31 Iul 2014   •   13:19
Radiatiile solare sunt periculoasein momentul in care ne expunem prea mult, din mai multe motive. Pentru a intelege care sunt pericolele la care ne expunem, trebuie sa stim in primul rand cum actioneaza radiatiile asupra organismului si ce efecte pot avea. 

Tipuri de radiatii

Soarele emite un spectru de raze: radiatii gamma, raze X, ultraviolete(UVA, UVB, UVC), lumina vizibila, unde radio, infrarosii. O parte importanta este absorbita de stratul de ozon, picaturile din atmosfera si de praf. Radiatiile UV sunt cele care dau modificarile cele mai importante la nivelul pielii.

 

Efectele nefavorabile ale radiatiilor UV asupra pielii:

-Inflamatia: apare la 30 de minute pana la 8 ore de la expunere si scade dupa 72 de ore. Arsura solara este o reactie toxica, inflamatorie, regasita la nivelul pielii. Este produsa de radiatia UVB, manifestandu-se prin roseata, caldura, durere si edem.

-Pigmentarea imediata, persistenta si tardiva dureaza aproximativ 2 ore. Bronzul de durata apare prin expunere la soare timp de multe ore sau chiar zile si persista saptamani sau chiar luni(depinzand de tipul de piele).


Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close