Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum să slăbești cu ciocolată. Medicul care contestă tot ce credeam până acum

Cum să slăbești cu ciocolată. Medicul care contestă tot ce credeam până acum

Cum să slăbești cu ciocolată. Medicul care contestă tot ce credeam până acum
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    21 Iun 2017   •   18:57

Ciocolata este unul dintre alimentele care sunt interzise într-o dietă - asta știe oricine, fără să fie medic. 

Nutriționistul Mihaela Bilic susține însă, că acest desert ne poate ajuta, culmea, atunci când suntem la dietă.

Noțiunea de slăbit pare incompatibilă cu noțiunea de plăcere. Ei bine, când facem lucrurile la extrem, când suntem rigizi și dictatori, organismul suferă. Slăbitul se face pe baza legilor fizicii, presupune o balanță energetică negativă, să mâncăm mai puțin decât consumăm. Și dacă tot mâncăm puțin, dacă tot ne chinuim, de ce să fie și fără gust? 

Doar nu credeți că v-ați îngrașat pentru că ați mâncat două bucățele de ciocolată, ar fi prea simplu să fie ea de vină. Dacă vă interziceți cu desăvârșire ciocolata, atunci sigur o să mâncați una întreaga odată ce terminați dieta. Și culmea e că două bucățele de ciocolată v-ar ușura slăbitul :)

Serotonina, substanța care ne calmează creierul și ne dă stare de bine, se găsește în mod natural în ciocolată, banane și brânză. N-ar fi înțelept să vă acordați zilnic acest mic răsfăț, această abatere de la dieta strictă, dacă asta vă ajută să vă chinuiți mai puțin? Nu meritați un strop de bine ca să puteți rezista unei alte zile de cură?

Încercați efectul terapeutic al acestor alimente, dispoziția voastră va fi alta! „Sacrificați” 100 cal pe o banană, un triunghi de brânză sau 4 pătrățele de ciocolată. Una din ele, în cantitate mică, zilnic. Cu moralul îmbunătățit altfel veți face față curei de slăbire :)”, a scris medicul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close