Antena 3 CNN Politică Băsescu cedează USL-ului în cazul Haşotti. Atâta timp cât există acea declaraţie, "preşedintele se declară mulţumit"

Băsescu cedează USL-ului în cazul Haşotti. Atâta timp cât există acea declaraţie, "preşedintele se declară mulţumit"

Băsescu cedează USL-ului în cazul Haşotti. Atâta timp cât există acea declaraţie, "preşedintele se declară mulţumit"
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Iun 2012   •   18:42

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a declarat, vineri, la Antena 3, că solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de a avea o declaraţie scrisă din partea ministrului desemnat pentru Cultură Puiu Haşotti a avut ca scop acela de a evita daunele de imagine pe care România le suferă deja pe plan internaţional pe problema plagiatului.

Potrivit acestuia, Puiu Haşotti va depune luni seară jurământul de învestirea în funcţia de ministru al Culturii.

Mai mult, Bogdan Oprea susţine că declaraţia pe propria răspundere cerută de Traian Băsescu nu condiţiona în niciun fel învestirea.

"Impresia noastră este că Guvernul nu vrea să recunoască o problemă pe care o are: problema plagiatului, a acuzaţiilor de plagiat aduse la adresa a doi membri ai Guvernului. Prin solicitarea preşedintelui de a avea o declaraţie scrisă din partea ministrului desemnat, preşedintele a intenţionat să evite daunele de imagine pe care deja România le suferă în plan internaţional în primul rând. Atâta timp cât Haşotti a făcut o astfel de declaraţie pe care a depus-o la Cabinetul primului-ministru, se consideră că acea declaraţie există şi preşedintele se declară mulţumit" a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea.


Reacţia a venit după un schimb de scrisori între Preşedinţie şi Guvern, în care cele două părţi s-au acuzat de rea-voinţă sau de sabotaj.

Administraţia Prezidenţială a apreciat, vineri, că interpretarea potrivit căreia preşedintele Băsescu condiţionează învestirea lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii este "rău-voitoare" şi neconformă cu textul scrisorii trimise premierului.

În replică, Executivul a transmis la scurt timp că solicitarea preşedintelui Traian Băsescu în cazul Haşotti a fost o acţiune menită "a arunca dubii" asupra celui desemnat, cu rol vădit de sabotaj, reprezentând o formă de împiedicare a bunei funcţionari a Guvernului.

×
Subiecte în articol: Puiu Hasotti
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close