Antena 3 CNN Politică Cum se ÎNFUNDĂ singur Mircea Băsescu. Fratele preşedintelui i se destăinuia consilierei lui Kovesi

Cum se ÎNFUNDĂ singur Mircea Băsescu. Fratele preşedintelui i se destăinuia consilierei lui Kovesi

Cum se ÎNFUNDĂ singur Mircea Băsescu. Fratele preşedintelui i se destăinuia consilierei lui Kovesi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Iun 2014   •   22:28

Noi dezvăluiri în dosarul Bercea-Băsescu au fost prezentate luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

În 2011, Mircea Băsescu s-a plâns pe e-mail unei consiliere de-a Laurei Codruţa Kovesi, judecătoarei Dana Tiţian, că era vizitat în toiul nopţii de soţia şi fiica lui Bercea Mondial. 

 
Cele două îi cereau să-l ajute pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi, într-un stil cu totul diferit faţă de înregistrările video, Mircea Băsescu scrie că le-a sfătuit să aibă încredere în justiţie şi că el nu poate face nimic. 
 
În finalul textului, fratele preşedintelui scrie: „Am ţinut să vă aduc aceste lucruri la cunoştinţă întrucât există posibilitatea ca aceste vizite să se repete şi nu vreau să se creeze impresia sau să se speculeze că aş putea încerca să influenţez în vreun fel luarea unei hotărâri corecte de către completul de judecată de la Slatina. Vă doresc o seară plăcută. Mircea Basescu". 
 
Iată, mai jos, textul scrisorii trimise de Mircea Băsescu consilierei lui Kovesi:
 
În ziua de luni, 28 Februarie 2011, în jurul orei 20.30, când am ajuns acasă, mă aşteptau soţia domnului Anghel Sandu (Bercea Mondialul) şi fiica sa. Mi-au făcut impresia a două femei foarte îngrijorate de soarta soţului, respectiv tatălui lor. Doreau ca eu să le ajut în cazul soţului/tatălui. Le-am explicat că eu nu pot să fac nimic şi să aibă încredere că justiţia îşi va face corect datoria. După aceasta au plecat de la mine spre Slatina.

(...) 02 martie 2011, în jurul orei 04.45, am fost trezit din somn de aceleaşi musafire ca în seara precedentă. Părea că nici nu ştiau că astăzi domnul Anghel Sandu urma să aibă proces, dar doreau ca acesta să fie eliberat şi credeau că eu pot rezolva această problemă. Le-am explicat din nou că eu nu pot să fac nimic şi să aibă încredere în justiţie. După aproximativ 15 minute de discuţii, au plecat din nou spre Slatina(...) 

Am ţinut să vă aduc aceste lucruri la cunoştinţă întrucât există posibilitatea ca aceste vizite să se repete şi nu vreau să se creeze impresia sau să se speculeze că aş putea încerca să influenţez în vreun fel luarea unei hotărâri corecte de către completul de judecată de la Slatina. 


Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.
 
VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Citiţi şi Cazul Băsescu-Bercea Mondial: Cronologia unei muşamalizări

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close