Antena 3 CNN Politică Candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 5 nu vrea campanie comună cu Marian Munteanu, candidatul PNL pentru Primăria Generală

Candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 5 nu vrea campanie comună cu Marian Munteanu, candidatul PNL pentru Primăria Generală

Candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 5 nu vrea campanie comună cu Marian Munteanu, candidatul PNL pentru Primăria Generală
Sursa foto: Foto: Facebook / Ovidiu Alexandru Raetchi
19 Apr 2016   •   16:06

Candidatul PNL la Primaria sectorului 5 al Capitalei, deputatul Ovidiu Raetchi, a anunțat că își separă campania electorală de cea a candidatului PNL la Primaria Capitalei, Marian Munteanu.

"Mă despart de dânsul mai multe lucruri și de aceea cred că fiecare trebuie să-și facă propria campanie", a declarat Ovidiu Raetchi conform ziare.com.

"L-am auzit de exemplu spunand ca nu stie daca Zelea Codreanu a fost un criminal. Eu stiu sigur ca a fost criminal. Se stie cine e victima, au fost martori. De asemenea am vazut lucruri care tin de importanta Miscarii legionare, de elementele ei pozitive.

"Eu cred ca Miscarea legionara a fost integral o aiureala in dimensiunea ei politica, a fost o miscare terorista care a ucis trei prim-ministrii ai Romaniei si cat a avut acces la putere nu a facut nimic semnificativ, ba a si legat numele Romaniei de un pogrom sinistru, cu oameni atarnati la abator in carlige si cu masacrul de la Jilava unde, de exemplu, rabinul Gutman, devenit unul dintre rabinii importanti ai Israelului, si-a pierdut ambii fii, pe Iancu si pe Iosif, pe care ii tinea de mana. Ambii au fost executati, rabinul a scapat miraculos si s-a intors in Israel", a subliniat Raetchi.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL, a încercat să explice, într-o intervenție telefonică în emisiunea Esențial, că nu știe despre ce este vorba, dar că fiecare membru este liber să facă așa cum consideră.

"Nu vă pot confirma această acțiune. Nu impunem nimănui decizii în legătură cu strategii electorale. E opțiunea dânsului, nu pot să comentez. Nu trebuie interpretate cuvintele acestuia, ci doar că strategia diferă. Nu este vreo situație tensionată, cum nu cred că se impune să impunem unuia sau altuia vreo campanie comună."

În plus, Stroe a explicat că nu există tensiuni în PNL legate de această candidatură a lui Marian Munteanu. 

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close