Antena 3 CNN Politică Ponta îl acceptă pe Gigel Ştirbu la Cultură

Ponta îl acceptă pe Gigel Ştirbu la Cultură

Ponta îl acceptă pe Gigel Ştirbu la Cultură
Sursa foto: Foto: youtube.com
de M.Z.    |    16 Dec 2013   •   15:13
Update 15.13 - Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că îl acceptă pe Gigel Ştirbu la Cultură şi că va trimite în cursul serii la Cotroceni propunerea privind preluarea şefiei acestui minister de către liberal.
 
"Am discutat cu domnia sa (Gigel Ştirbu - n.r.) despre ce doreşte să facă la minister şi o să fac propunerea preşedintelui", a declarat Ponta, potrivit Mediafax.
 
El a fost întrebat când va transmite la Cotroceni propunerea cu Gigel Ştirbu pentru portofoliul Culturii.
 
"Astă seară o să trimit propunerea", a replicat premierul.
 
Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votată în unanimitate vineri, la doar o zi după ce fostul ministru al Culturii şi-a dat demisia din aceată funcţie, din cauza comparaţiei făcută între bugetul ministerului şi cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA. Premierul Ponta a confirmat faptul că a primit această demisie, dar ea nu a fost trimisă şi spre Administraţia Prezidenţială, motivându-se faptul că se doreşte ca această demisie să fie însoţită şi de propunerea pentru acest minister.
_________________________________________

Ştirea iniţială 14.25

Premierul Victor Ponta a spus, luni, că nu s-a luat o decizie cu privire la numirea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii, precizând că la întâlnirea cu Crin Antonescu şi-a exprimat "părerea de principiu" că la acest minister şi-ar dori "o personalitate culturală", dar că urmează să discute cu Ştirbu.
 
"Nu am apucat să vobesc cu domnul Ştirbu, pe care îl cunosc bine. E adevărat că la întâlnirea cu Crin Antonescu mi-am exprimat părarea de principiu că la Ministerul Culturii mi-aş fi dorit o persoană cu un mare prestigiu cultural. Dar până nu discut cu domnia sa (Gigel Ştirbu - n.r.), să văd ce doreşte să facă la Ministerul Culturii, nu mă pot pronunţa. Nu cred că Ministerul Culturii e un minister ca oricare altul, să pui unul de la partid, cred că ar fi mai bine să fie o personalitate culturală, dar nu resping, e postul PNL", a declarat Ponta, potrivit Mediafax.
 
Blocaj în USL pe tema desemnării unui nou ministru al Culturii. Biroul Politic al PNL l-a nominalizat vineri pe deputatul Gigel Ştirbu pentru acest portofoliu, însă premierul Victor Ponta nu a trimis propunerea la Cotroceni.

Gigel Ştirbu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, se află la cel de-al doilea mandat în Parlamentul României, fiind de profesie preot ajuns în 2005 subprefect, iar în 2007, secretar de stat în Ministerul Culturii, în Guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu. 
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Gigel Stirbu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close