Antena 3 CNN Politică PPE a CONDIŢIONAT admiterea PNL de susţinerea politică a lui Traian Băsescu

PPE a CONDIŢIONAT admiterea PNL de susţinerea politică a lui Traian Băsescu

PPE a CONDIŢIONAT admiterea PNL de susţinerea politică a lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Apr 2014   •   16:40

Popularii europeni au condiţionat admitrea PNL în grupul PPE de susţinerea politică a lui Traian Băsescu. Conform stiripesurse.ro, negocierile au avut loc în luna ianuarie la Luxemburg, la discuţii luând parte şi Crin Antonescu.

Potrivit stiripesurse.ro, la întâlnire ar fi participat preşedintele PNL Crin Antonescu alături de alţi liberali, pe de o parte, şi candidatul PPE pentru şefia Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, împreună cu alţi câţiva responsabili ai popularilor europeni, pe de alta parte.

La scurt timp după acea întâlnire, preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, tot la Luxemburg, cu Jean-Claude Juncker, pentru ca apoi să urmeze o întâlnire oficială Antonescu - Băsescu la Bucureşti.

Invitat în ediţia din 16 februarie a emisiunii "Sinteza Zilei", liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a confirmat zvonul potrivit căruia Partidul Naţional Liberal ar intenţiona să părăsească familia politică a liberalilor europeni (ALDE), în favoarea Partidului Popular European (PPE), din care face parte PDL şi Traian Băsescu.

"Am auzit acest zvon, la Bruxelles, în Parlamentul European. Mi se pare ciudat. Nu poţi să te muţi dintr-o familie politică în alta, în funcţie de cine îţi oferă favoruri. E ca şi cum ai intra într-o familie şi te-ai căsători cu cineva, pentru că acolo e mâncare bună, şi apoi te-ai muta în altă familie şi te-ai căsători cu altcineva, pentru că acolo e mâncare şi mai bună"
, a afirmat Hannes Swoboda, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: PNL Crin Antonescu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close