Antena 3 CNN Politică Subiectiv. Tspiras, primit ca la miting în Parlamentul European

Subiectiv. Tspiras, primit ca la miting în Parlamentul European

Subiectiv. Tspiras, primit ca la miting în Parlamentul European
de M.Z.    |    08 Iul 2015   •   21:59

Premierul grec Alexis Tsipras a fost primit ca la miting în Parlamentul European, miercuri, atunci când elenii au făcut noi angajamente în domeniul impozitării şi al sistemului de pensii, în schimbul unui împrumut pe trei ani.

 
"Tspiras a fost primit cu mult respect (în Parlamentul European - n.r.) de lumea prezentă acolo, iar respectul acesta se bazează şi pe o presă occicdentală incredibil de favorabilă", a spus Bogdan Chirieac, senior editor DeCeNews, miercuri, la emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.
 
În plus, analistul politic a spus că "Tsipras poate să piardă, dar Grecia, nu".
 
Senatoarea social-democrată Ecaterina Andronescu s-a arătat surprinsă de aplauzele cu care a fost primit şeful Guvernului elen.
 
"Pentru mine au fost surprinzătoare aplauzele, au fost şi huiduieli, dar nu mă aşteptam la aplauze", a comentat senatorul Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD.
 
La rândul său, Claudiu Săftoiu, membru PNL a spus că "dacă se produce Grexit, moneda europeană se prăbuşeşte".

 
Ce promit grecii
 
Grecia s-a angajat miercuri la reforme în domeniul impozitării şi al sistemului de pensii "începând de săptămâna viitoare", în schimbul unui împrumut pe trei ani acordat de Mecanismul European de Stabilitate (MES), a declarat noul ministru de Finanţe grec, Euclid Tsakalotos.
 
Într-o scrisoare adresată preşedintelui MES şi dată publicităţii, ministrul a cerut în mod oficial un împrumut pe trei ani, angajându-se la "un pachet de reforme şi măsuri care trebuie să garanteze stabilitatea finanţelor publice şi creşterea pe termen lung".
 
Tsakalotos a propus "punerea în aplicare imediată, începând de săptămâna viitoare, a unor măsuri pentru reformarea sistemelor de impozitare şi al pensiilor".
 
De asemenea, el s-a angajat la "măsuri suplimentare pentru a întări şi moderniza economia".
 
Propunerile Atenei vor fi trimise "cel târziu joi" partenerilor săi, pentru ca acestea să fie prezentate în cadrul reuniunii miniştrilor de Finanţe din zona euro (Eurogrup), asigură Euclid Tsakalotos.
 
"Această scrisoare înlocuieşte propunerile din 30 iunie", prezentate de Grecia partenerilor săi, a conchis ministrul de Finanţe grec.

×
Subiecte în articol: Grecia criza Grecia Subiectiv
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close