Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Dosarul Belina este o ficțiune. Am primit mesaje că vor să-mi ia și copilul

Liviu Dragnea: Dosarul Belina este o ficțiune. Am primit mesaje că vor să-mi ia și copilul

Liviu Dragnea: Dosarul Belina este o ficțiune. Am primit mesaje că vor să-mi ia și copilul
de M.Z.    |    24 Sep 2017   •   21:13

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost invitat duminică, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, unde a răspuns la întrebările momentului, respectiv dosarul Belina, chemare la DNA a doi miniștri.

Despre chemarea lui Sevil Shhaideh la DNA
”Mi se pare un al doilea atac violent la guvern, ca e o HG care face parte din categoria celor de la transfer de proprietate din public la public, pe cinci ani. E un transfer nu către un privat, ci către o instituție publică, la Consiliul județean. 
Ieri, am aflat că un mare concern dorește să fac o investiție mare în România și are nevoie de un mare transfer de teren. Dar cine va mai face?”, a spus Liviu Dragnea.

Despre lacul Belina
”Este vorba de o suprafață de teren plină de bălării, care are și niște bălți. Această proprietate a fost transferată de la domeniul public al statului la domeniul public al Teleorman. Suprafața aparținea statului și era administrată de Apele Române și a fost trecuta la Consiliul Județean Teleorman și administrată de Consiliul Județean Teleorman”, a spus Dragnea.

Despre dosar. Dragnea: Am primit mesaje că vor să-mi ia și copilul

”Dosarul este o ficțiune, dar are consecințe reale. Două doamne ministru foarte importante, iar miza nici măcar nu cred că mai sunt eu. Miza cred că e PSD”, a spus șeful PSD.

”Am primit tot felul de informații în weekendul ăsta, că vor să ajungă și la fiul meu. Este o luptă între abuz și democrați, între metode de poliție politică și metode democratice”, a zis Dragnea.

Despre ce intenționează să facă

”Este un atac și la Călin Popescu Tăriceanu, la întreaga coaliție până la urmă. 

Acest teren a trecut din domeniul statului în dom public al județului Teleorman. Închirierea la aceste bălți se va încheia, vor venii alții sau tot aceiași”.

Despre declarațiile lui Codrin Ștefănescu

”Nu știu dacă George Maior are gândul ăsta, de a prelua PSD, cum a spus Codrin Ștefănescu. Dacă îl are, înseamnă ca a uitat ce e PSD. PSD e o Românie mai mică, un partid mare, așa ceva nu se poate face”, a spus Dragnea.

Ce face ca România să fie un stat democratic

”Sunt judecători din CSM care au fost presați să adopte niște hotărțri în CSM, Inspecția judiciară e presată, s-a dorit să fie decapitată, pentru a nu se finaliza raportul. Eu sunt țintă, PSD e țintă, Tăriceanu e țintă, Guvernul e țintă.

Eu nu am nicio treabă cu CSM, Inspecția judiciară sau Tăriceanu”.

Despre legile justiției

”Noi nu cedăm, nici măcar un pas înapoi, cu toate presiunile. Legile justiției vor fi aduse în parlament, dezbătute și aprobate cu consultare serioasă.

În SRI, au fost și poate mai sunt oameni necinstiți, care au fost implicați în aceste culoare ale morții, cele din justiție care duceau la completele morții, expresia aceasta o folosea toată lumea. Asta va controla Comisia de control a SRI”, a adăugat Liviu Dragnea.

Despre o chemare la DNA

”Nu am fost chemat la DNA”, a spus Liviu Dragnea. Întrebat dacă se așteaptă la o citație în acest sens, șeful PSD a răspuns afirmativ.

”Cred că ma vă chema în acest dosar, ar fi fără final”, a spus Dragnea.

Despre avizul de urmărire penală pentru Rovana Plumb

”Colegii să se uite în acest dosar și să voteze cum simt ei. Eu voi vota împotrivă, după părerea mea o ficțiune, e un atac direct la acest guvern. Să țipe toți, și ambasadele să țipe, am dreptul ăsta”, a continuat Dragnea.

Despre relația cu Iohannis

”N-am mai vorbit de nu știu când, de la întâlnirea de la Cotroceni de când l-am sunat și i-am spus pe cine o să propun în locul celor doi miniștri. Eu sper să ajungem la o relație civilizată și firească. Sper, nu sunt sigur că se va întâmpla asta”.

Despre relația PSD-Tudose

”Eu cred că o relație bună, corectă, domnul Tudose e un membru vechi”, a spus Dragnea.

Despre convorbirea cu Viktor Orban

”L-am sunat pe Kelemen Hunor și i-am spus că vreau să vorbesc cu Orban la telefon. M-a sunat înapoi și mi-a spus că putem să vorbim marți. Viktor Orban, un politician cu simțul umorului, foarte deschis. Și am convenit că decât să ne certăm, că putem avea multe interese comune, economice, de strategie, cred că e mai bine să găsim soluții la ce ne interesează. I-am spus că eu consider că e îndreptățită cererea la acel liceu să funcționeze.

Am auzit comentarii că de ce m-am băgat eu în politica externă? Oameni buni, am avut o șansă, de ce să o ratez?”, a răspuns Dragnea.

Despre achiziția de armament

”Am văzut o informație, că eu am trimis pe cineva la o întâlnire cu gigantul Lockheed Martin. Nu am trimis pe nimeni acolo, asta este o mizerie. Nu știu cine a zis, Tăpălagă sau Turturică. Nu cred că sunt mulți oameni cu scaun la cap care pot crede așa ceva.

Sunt mulți oameni care nu doresc ca PSD să aibă o relație bună cu SUA”, susține Liviu Dragnea.


Liviu Dragnea: Se pare că e încleștarea finală

”Eu cred că sunt șanse foarte mari ca să câștige binele. Dar lupta nu e ușoară, se pare că e încleștarea finală.

Orice ar fi, rămân în picioare și nu în genunchi, partidul la fel. Parlamentul va rămâne stabil”, a continuat Dragnea.

Despre faptul că Ponta îi cere demisia

”Se tot repetă, nu e nimic nou. Nu îmi voi da demisia”.

Ce crede că se va întâmpla săptămâna viitoare

”Totul depinde de ziua câd va fi prezentat raportul Inspecției judiciare. Eu cred că toată această nebunie va înceta când va fi prezent acel raport”, a încheiat Liviu Dragnea.

Tel Drum este dosarul în care doi foști premieri ai României au fost audiați până acum la DNA. Este vorba despre Sorin Grindeanu și Victor Ponta.

Compania Tel Drum este acuzată că ar fi luat peste un milion de euro ilegal, bani din fonduri europene.

În urmă cu două săptămâni, Victor Ponta spunea că știe că Tel Drum este a lui președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Tot atunci, Ponta a susținut că Dragnea i-ar fi cerut să treacă lacul Belina, de la Apele române la Consiliul județean Teleorman, lac care a ajuns mai apoi la Tel Drum.

Sevil Shhaideh, urmărită penal. Vicepremierul, la DNA: Am calitatea de suspect

DNA cere urmărirea penală a ministrului Fondurilor europene, Rovana Plumb

Citiți și Afacerea care cutremură PSD. Insula Belina și Brațul Pavel, date spre închiriere la Tel Drum de Guvernul Boc

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close