Antena 3 CNN Actualitate Guvernul respinge ACTA. Victor Ponta a asigurat că Tratatul nu va fi ratificat

Guvernul respinge ACTA. Victor Ponta a asigurat că Tratatul nu va fi ratificat

Guvernul respinge ACTA. Victor Ponta a asigurat că Tratatul nu va fi ratificat
Sursa foto: foto: pauldesignpl.deviantart.com
16 Mai 2012   •   17:03

Victor Ponta a asigurat din nou miercuri că Tratatul ACTA nu va fi ratificat pânã când Parlamentul European nu va adopta modificãri care sã impiedice afectarea drepturilor la viaţa privatã.

În urmã cu o sãptãmânã, premierul a afirmat de asemenea cã Tratatul ACTA nu va fi ratificat de România la acest moment.
   
"Nu-l ratificãm pânã când nu vor fi aduse în Parlamentul European modificãri care sã asigure, aşa cum este corect, protecţia drepturilor de proprietate intelectualã, dar nici sã nu atingã drepturile la viaţa privatã. În momentul în care laşi furnizorii de internet sã îmi intre în adresa de e-mail, sã îmi citeascã mesajele, aşa ceva eu unul nu vreau sã mi se întâmple mie personal şi atunci cu atât mai puţin sã i se întâmple oricãrui cetãţean român", a spus Ponta.
   
Negociat de UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelandã, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, ACTA are rolul de a combate contrafacerea în sens larg, de la medicamente şi piese auto la pirateria pe internet.

Contestatarii ACTA susţin cã formulãrile vagi din tratat pot conduce la îngrãdirea unor drepturi şi libertãţi precum libertatea de expresie, dreptul la viaţã privatã sau libera circulaţie a ideilor.
   
Mai multe state europene contestã acordul şi au blocat ratificarea lui pânã la clarificarea situaţiei.
   
Comisia Europeanã va apela la Curtea de Justiţie a UE, cea mai înaltã instanţã europeanã, pentru a determina dacã Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) încalcã drepturi şi libertãţi fundamentale ale omului.
 

×
Subiecte în articol: ACTA tratat
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close