Antena 3 CNN Actualitate Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Tot ce trebuie să ştii despre înscrierea în clasa zero

Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Tot ce trebuie să ştii despre înscrierea în clasa zero

Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Tot ce trebuie să ştii despre înscrierea în clasa zero
Sursa foto: Foto: www.ci.maryville.tn.us
18 Mar 2013   •   11:32

Părinţii micuţilor care vor împlini 6 ani până la data de 31 august sunt aşteptaţi să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă va avea loc între 2 şi 22 aprilie, iar a doua etapă intre 8 şi 17 mai.

Antena 3 vă prezintă tot ce trebuie să ştiţi despre înscrierea în clasa pregătitoare:

1. rintele trebuie să-şi rezerve locul de la şcoala de lângă domiciliu DACĂ vrea să-l înscrie, în prima fază, în altă parte.

( Ce prevede ministerul MINISTERUL pentru o unitate de învățământ, alta decât școala de circumscripție - În această situație, copilul este înscris în limita locurilor libere și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale și specifice de departajare. Părintele poate solicita ca locul la școala de circumscripție să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învățământ pentru care părintele a făcut opțiunea.)

2. Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online, pe un formular disponibil la adresa www.edu.ro, accesând căsuța de pe prima pagină, intitulată "Înscriere în învățământul primar". Formularul va fi disponibil online din data de 2 aprilie. În cazul completării online, părintele va trebui să meargă la unitatea de învățământ la care dorește înscrierea copilului, pentru validarea cererii.

3. CALENDAR:

PRIMA ETAPĂ  (2-22 aprilie) Ministrul este optimist şi estimează că în această etapă vor fi înscrişi 95% dintre copii.

Înscrierile se fac de luni până vineri, între orele 08.00 - 20.00, şi sâmbăta, între orele 08.00 - 13.00.

Părinții pot fi programați pentru înscriere de către unitatea de învățământ.

A DOUA ETAPĂ (8-17 mai) Se inscriu cei care nu au gasit loc pentru că au refuzat şcoala de lângă domiciliu

4. Ziua porţilor deschise

Fiecare unitate de învățământ în care există clasa pregătitoare are obligația să organizeze acest eveniment public într-una din zilele din intervalul 30 martie - 7 aprilie. Părinții și copiii vor putea vizita spațiile și vor putea discuta cu cadrele didactice.

În perioada 1-12 aprilie, vor fi organizate întâlniri pentru informarea și consilierea părinților ai căror copii se află în grădință și care vor fi cuprinși în învățământul primar în anul școlar 2013 - 2014.

Telverde - poate fi apelat numărul 0 800 816 xyz, unde xyz reprezintă indicativul pentru județ (ex. Arad - 257).

5. PROGRAMA şcolară nu se schimbă. Copiii vor studia după aceeaşi programă, dar se vor face mai multe ore de sport (două ore de Educație fizică şi două ore de Muzică și mișcare).

Pe 28 MARTIE se vor afișa circumscripțiile școlare și planul de școlarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate fiecărei unităţi de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar.

Tot pe 28 martie vor fi afişate la şcoli şi criteriile în funcţie de care vor fi triaţi copiii.

Între 2 şi 19 aprilie, va avea loc evaluarea psihologică a copiilor care au mai puţin de 7 ani cand începe şcoala, în septembrie.

Ministerul va tria copiii, iar cererile părinţilor care doresc înscrierea copiilor la o altă şcoală decât cea de lângă casă vor fi procesate şi de ministerul Educaţiei pe 29 aprilie 2013.

Procesarea va fi făcută de către comisia națională, cu ajutorul unei aplicaţii informatice. De asemenea, va fi efectuată şi repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție în această fază.

AFIŞAREA REZULTATELOR:

Afişarea rezultatelor va avea loc tot pe 29 aprilie 2013, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului şcolar și al şcolilor.

Dacă întâmpinaţi probleme în procesul de înscriere în clasa pregătitoare, nu ezitaţi să le semnalaţi la adresa de e-mail
stiri@antena3.ro şi [email protected].

 

 

 

×
Parteneri
După alegeri, cresc taxele. Cine va plăti mai mult la stat și de ce
x close