Antena 3 CNN Actualitate Vestea care îţi dă fiori: Ameninţarea unui seism major pluteşte deasupra României

Vestea care îţi dă fiori: Ameninţarea unui seism major pluteşte deasupra României

Vestea care îţi dă fiori: Ameninţarea unui seism major pluteşte deasupra României
Sursa foto: Foto: Antena 1
29 Mai 2012   •   21:25

Ameninţarea unui seism de peste 6 grade pluteşte deasupra României. Chiar directorul Institutului de Fizică a Pământului trage semnalul de alarmă. Zona Vrancea este extrem de activă. În plus, întregul continent se cutremură din ce în ce mai puternic şi mai des.

Avertismentul le dă fiori reci multor români după ce, weekendul trecut, două cutremure destul de puternice s-au simţit în zona Vrancei. Unul de 4 pe scara Richter, sâmbătă dimineaţă, la ora 5.30. Altul de 3,5, duminică dimineaţă, la ora 8.58. Semn că în zonă a fost acumulată multă energie, spun experţii.

În ultima lună, activitatea seismică s-a intensificat în toată Europa. E de ajuns exemplul Italiei care, marţi dimineaţă, a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 5,8 urmat de o replică la fel de puternică. Mai mulţi oameni au murit şi clădiri întregi au fost puse la la pământ.


De zece zile, seism după seism lovesc atât nordul, cât şi sudul ţării. Câteva mii de oameni au rămas fără adăpost.

Şi valul de cutremure puternice pare să se apropie. Două seisme au fost înregistrate, de dimineaţă, aproape de graniţa de sud-vest a României.

La  ora 7.23 Bulgaria şi Serbia s-au zguduit la o diferenţă de zecime de secundă. Un cutremur de mică adâncime cu o intensitate 4,5 s-a înregistrat în localitatea bulgărească Pernik. În acelaşi timp în oraşul sârbesc Pirot seismografele înregistrau un cutremur de 4,4 .



×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close