Antena 3 CNN Timp liber Turism Noul premier grec declară război turismului all-inclusive. Taxe mai mari pentru hotelurile care oferă aceste servicii

Noul premier grec declară război turismului all-inclusive. Taxe mai mari pentru hotelurile care oferă aceste servicii

Noul premier grec declară război turismului all-inclusive. Taxe mai mari pentru hotelurile care oferă aceste servicii
28 Ian 2015   •   19:32

Noul premier al Greciei, Alexis Tsipras, a declarat război serviciilor de turism all-inclusive, vrând să încurajeze revenirea la turismul tradiţional.

Tsipras susţine că serviciile all-inclusive îndepărtează turiştii de economia locală, ţinându-i în incinta hotelurilor şi departe de micile afaceri, scrie Daily Mail.

Guvernul ar putea interzice vânzarea de terenuri aflate în proprietatea statului către dezvoltatorii de mega-complexuri turistice şi ar putea modifica legislaţia privind taxa pe valoare adăugată, urmând ca actualele centre de vacanţă să suporte taxe mai ridicate.

"Nu dorim să continuăm cu actualul model de exploatare intensivă a turismului", a spus Tsipras.

Noul regim guvernamental nu vrea să interzică total sistemul all-inclusive, ci să încurajeze modelul vacanţelor tradiţionale, în care vizitatorii folosesc barurile tradiţionale, restaurantele şi atracţiile locale.

În Grecia continentală şi insulară există sute de hoteluri all-inclusive, în staţiuni precum Agios Nikolaos din Creta şi Kardamena în Kos.

Serviciile all-inclusive sunt populare pentru familiile cu un buget limitat care ştiu că, odată ce plătesc biletele, nu mai suportă cheltuieli suplimentare pentru masă, băuturi şi distracţie.

Sistemul este însă un dezastru pentru comercianţii locali şi proprietarii de restaurante, pentru că turiştii nu mai ies din incinta hotelurilor.

Touroperatorii britanici au încheiat contracte pe termen lung cu hotelurile all-inclusive din Grecia, ceea ce face improbabil ca modificările fiscale să afecteze turiştii în acest an.

Andreas Andreadis, preşedintele Confederaţiei elene de turism, a avertizat că majorarea taxelor în turism ar fi "ca o sinucidere" pentru Grecia.

Anul trecut, vacanţele all-inclusive au însemnat 1,5 miliarde de lire sterline (2 miliarde euro) în veniturile totale ale sectorului de turism, estimate la 12 miliarde de lire (16,1 miliarde euro).

×
Subiecte în articol: Alexis Tsipras
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close