Antena 3 CNN Actualitate Amenzi mai mari pentru românii care își deranjează vecinii. Ce sancțiuni riscă cei care fac gălăgie, inclusiv în mediul rural

Amenzi mai mari pentru românii care își deranjează vecinii. Ce sancțiuni riscă cei care fac gălăgie, inclusiv în mediul rural

Un proiect de lege ajuns la Camera Deputaților prevede amenzi duble pentru vecinii gălăgioși, sancțiuni mari pentru firmele care organizează petreceri în apropierea blocurilor și aplicarea programului de liniște și în mediul rural.

Amenzi mai mari pentru românii care își deranjează vecinii. Ce sancțiuni riscă cei care fac gălăgie, inclusiv în mediul rural
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    26 Mar 2024   •   13:00

Românii ar putea primi amenzi de până la 3.000 de lei pentru muzica dată la maximum sau pentru bormașină, în orele de liniște.

Gălăgia se sancționează indiferent de momentul zilei, însă în intervalele 22.00-8.00 și 13.00-14.00 regulile și pedepsele sunt mai drastice.

Amenda maximă pentru vecinii care dau muzica la maxim sau fac alte activități zgomotoase în orele de liniște ar putea ajunge la 3.000 de lei. În prezent e 1.500 de lei.

În afara orelor de liniște, gălăgia ar urma să fie sancționată cu sume între 400 și 2.000 de lei, dublu față de amenzile din prezent.

Acum, sancțiunile se aplică doar în orașe. Însă, acest proiect de lege îi va pedepsi și pe locuitorii gălăgioși din mediul rural, potrivit digi24.ro.

Amenzile pentru cei care își deranjează frecvent vecinii nu vin singure, ci cu ore de muncă în folosul comunității. 

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close