Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătății face planuri pentru valul trei al pandemiei. Dr. Andreea Moldovan: E foarte posibil să apară şi la noi

Ministerul Sănătății face planuri pentru valul trei al pandemiei. Dr. Andreea Moldovan: E foarte posibil să apară şi la noi

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a spus că autorităţile iau în calcul posibilitatea apariţiei unui al treilea val al epidemiei de coronavirus în România, din cauza tulpinii Sars-CoV-2 apărută iniţial în Marea Britanie, care este mult mai contagioasă. 

Ministerul Sănătății face planuri pentru valul trei al pandemiei. Dr. Andreea Moldovan: E foarte posibil să apară şi la noi
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    22 Feb 2021   •   16:11

Oficialul anunţă că autorităţile poartă discuţii şi pun la punct un plan pentru a se putea "replia foarte repede" în cazul unei creşteri a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, în condiţiile apariţiei de noi tulpini, cu o contagiozitate mai ridicată, potrivit g4media.ro.

"Tulpina din Marea Britanie are câteva particularităţi. În principal cea care vizează copiii, având o rată mai mare de transmitere şi de contagiozitate la această grupă de persoane, deci automat deja avem un plus de grijă din punctul acesta de vedere. 

De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte ţări ar trebui să ne dea şi nouă de gândit. 

Avem plan de rezervă pentru această creştere, pentru că ne gândim că e foarte posibil să apară şi un val trei şi la noi", a declarat, duminică, Andreea Moldovan.

Peste 1.600 de noi cazuri COVID și 47 de morţi, în 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat luni că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în țară peste 1.600 de noi cazuri de COVID și 47 de decese.

Potrivit GCS, până luni, în România au fost confirmate 781.329 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 19.894 de persoane au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.461. Dintre acestea, 972 sunt internate la ATI.

Ce înseamnă, de fapt, data de expirare de pe adeverinţa de vaccinare

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a explicat, în exclusivitate la Antena 3, ce reprezintă, de fapt, valabilitatea de pe certificatul de vaccinare.

Mulţi oameni se întreabă dacă este vorba despre perioada de imunitatea pe care o dă serul sau dacă este data de expirare a vaccinului. 

Data de pe certificat reprezintă, de fapt, perioada de valabilitate a lotului respectiv de vaccinuri, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă. Documentul nu are termen de valabilitate şi nu arată cât ţine imunitatea, a precizat medicul.

Dr. Valeriu Gheorghiţă explică de ce nu este recomandată testarea înainte de vaccinul anti-COVID

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a explicat de ce nu este bine să ne testăm preventiv înainte de imunizare, aşa cum mulţi spun că procedează.

Colonelul a dat trei motive pentru care testarea anti-COVID de rutină nu e recomandată înainte de vaccinare, punând astfel capăt zvonurilor care circulă.

Românii care au avut COVID se pot vaccina cu o singură doză?

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunţat că nu sunt date suficiente potrivit cărora este suficientă o singură doză de vaccin anti-COVID în cazul celor care au făcut boala, aşa cum se aude, el aducând date oficiale în  acest sens.

Astfel, după ce Franța a anunţat că ar putea decide folosirea unei singure doze de vaccin pentru cei care au făcut deja COVID-19, România nu va adopta măsura decât atunci când vor exista suficiente informaţii oficiale în acest sens.

Vaccinul anti-COVID care a înregistrat cele mai multe reacții adverse. Datele prezentate de dr. Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a spus că potrivit datelor statistice din țara noastră, cele mai multe reacții adverse le-au înregistrat românii care s-au imunizat cu doze de la Pfizer.

"La reacții adverse sunt: Pfizer - 556 de reacții adverse, cu durere la locul unde a fost realizat vaccinul şi 2300: febră, cefalee, stare de obseală.

Număr total la reacții adverse la Moderna: avem 9 reacții de tip local şi 75 de reacții generale.

Dr. Gheorghiţă: Pfizer - cele mai multe reacţii adverse, AstraZeneca - cele mai puţine

AstraZeneca: 7 reacții raportate, 4 la nivel local şi trei cu febră, cefalee, oboseală sau insomnie", a spus Valeriu Gheorghiță.

×
Subiecte în articol: Andreea Moldovan COVID-19
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close