Antena 3 CNN Actualitate Becali câştigă procesul cu penitenciarul

Becali câştigă procesul cu penitenciarul

Becali câştigă procesul cu penitenciarul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Iun 2014   •   16:21

George Becali a câştigat procesul cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), astfel că sancţiunile împotriva latinfundiarului din Pipera vor fi anulate.

Finanţatorul Stelei are acum din nou dreptul de a primi vizite şi pachete în penitenciar, după ce Judecătoria Medgidia i-a admis, marţi, contestaţia la decizia Comisiei de disciplină a Penitenciarului Poarta Albă prin care i se suspenda dreptul de a primi vizite şi pachete timp de o lună.
 
Hotărârea instanţei este definitivă, astfel că Gigi Becali va putea primi în continuare vizite şi pachete de acasă. De asemenea, Becali va putea ieşi din nou la muncă la Academia lui Gheorghe Hagi.

Pe 14 mai, Gigi Becali a fost sancţionat după permisia de 24 de ore.
 
Latifundiarul din Pipera a fost sancţionat cu interdicaţia de a primi un pachet şi o vizită. 
 
De altfel, patronul Stelei nu avea voie să dea declaraţii cu iz politic presei şi nici să intre la telefon, în emisiunile televizate. Dintre toate îndatoririle, Becali a respectat doar două - ora la care s-a prezentat la penitenciar şi faptul că a dat cu subsemnatul la poliţie. 
 
Astfel, Gigi Becali a încălcat "mai toate regulile" eliberării sub permisie, spunea, atunci, purtătorul de cuvânt al penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan. "Domnul Becali nu avea voie să facă tot ce a făcut în cele 24 de ore în care a fost liber", susţine Botezan, potrivit ziare.com. 
 
"Nu avea voie să dea declaraţiile respective presei, cu iz politic. Însă este responsabil pentru faptele pe care le face. În zilele următoare, domnului Becali i se va comunica decizia conducerii după ce dânsul a încălcat unele reguli", a continuat purtătorul de cuvânt al penitenciarului. 

Drept răsplată pentru buna purtare, Gigi Becali a fost liber pe 12 mai, timp de 24 de ore.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.
 
Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Pe 6 iunie 2013, Gigi Becali şi-a anunţat retragerea din viaţa publică, printr-un mesaj pe care i l-a trimis din închisoare lui Mihai Stoica.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, pe 4 iunie, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă. 

Becali se află la închisoare din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Citeşte şi: Becali a recunoscut în faţa magistraţilor că a falsificat un contract adus ca probă de procurori şi a făcut spectacol în sala de judecată

Condamnarea lui Gigi Becali, în presa de peste hotare: "Extravagantul păstor de oi a fost arestat"

×
Subiecte în articol: George Becali
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close