Antena 3 CNN Actualitate Nutriţionist Corina Zugravu, despre beneficiile ciocolatei. Când este sănătos să o mâncăm şi în ce cantităţi

Nutriţionist Corina Zugravu, despre beneficiile ciocolatei. Când este sănătos să o mâncăm şi în ce cantităţi

Avem cea mai bună scuză medicală de a consuma ciocolată. De-a lungul timpului ciocolata a fost aspru criticată de specialiști atunci când a venit vorba de sănătate. În ultima perioadă însă, nutriționiștii vorbesc despre beneficiile pe care le are ciocolata, iar acestea nu sunt deloc puține.

Nutriţionist Corina Zugravu, despre beneficiile ciocolatei. Când este sănătos să o mâncăm şi în ce cantităţi
de Claudia Popovici    |    22 Sep 2021   •   17:15

Din punct de vedere științific, consumul de ciocolată a fost semnificativ asociat cu memoria vizuală-spaţială şi organizare, memoria de lucru,de scanare şi de urmărire,raţionamentul abstract. Substanțele nutritive care se găsesc în ciocolată, mai ales polifenolii din cacao, au un efect pozitiv asupra creierului. 

Corina Zugravu, medic nutriționist, ne spune când este sănătos să mâncăm ciocolată şi în ce cantități.

„Este adevărat că anumite tipuri de ciocolată sunt foarte sănătoase, dar nu sunt nici de departe cele agreate de public.

Adică, cacaua din care este făcută ciocolata conține polifenol care sunt antiinflamatori, antioxidanți și care au un efect pozitiv cardio metabolic.

Dar ei sunt amari și atunci cei mai mulți producătorii fie folosesc o ciocolată săracă în așa ceva, fie chiar scot polifenolii, astfel încât produsul final să fie cât mai agreabil pentru public.

Deci dacă vreți cu tot dinadinsul o ciocolată sănătoasă trebuie să alegeți una cu nivel ridicat de cacao și cât mai amară cu putință cu mențiunea că și ea are multe calorii așa încât trebuie să fiți atenți la acest aspect", a recomandat medicul nutriționist Corina Zugravu la Antena 3. 

Neurochirurgul Vlad Ciurea, despre alimentele care ne dau energie: "Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce”

Consumul de ciocolată creşte fluxul sanguin de la nivelul creierului, care, la rândul său, îmbunătățește o serie de funcții ale acestuia.

Acest lucru este confirmat şi de către prof. dr. Vlad Ciurea care recomandă atenție în alegerea produselor cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem energie”.

„Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase.

Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.

Lucruri interesante despre ciocolată

Consumul zilnic de ciocolată neagră reduce riscul de boli cardiace cu o treime.

Cacaoa reprezintă alimentul cel mai bogat in magneziu din lume.

Ciocolata are efect antibacterian în cavitatea bucală şi protejează împotriva cariilor dentare.

Elvețienii sunt cei mai mari consumatori de ciocolată, cu aproximativ 9 kilograme pe an de persoană, faţă de americani, care consumă aproximativ 4.3 kilograme.

Doza letală de ciocolată pentru om înseamnă aproximativ 10 kilograme.

O altă informație inedită este că ciocolata albă de fapt nu este ciocolată, întrucât nu conține cacao.

×
Subiecte în articol: ciocolata nutritionisti corina zugravu
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close