Antena 3 CNN Actualitate CORONAVIRUS. Coronavirusul, confirmat în Europa. Anunțul făcut de prof. dr. Adrian Streinu-Cercel

CORONAVIRUS. Coronavirusul, confirmat în Europa. Anunțul făcut de prof. dr. Adrian Streinu-Cercel

Coronavirusul a fost confirmat, vineri, la doi pacienți din Franța, unul din Paris, iar celălalt din Bordeaux.

CORONAVIRUS. Coronavirusul, confirmat în Europa. Anunțul făcut de prof. dr. Adrian Streinu-Cercel
24 Ian 2020   •   22:51

Ministrul francez al Sănătății, Agnès Buzyn, a precizat că situația este sub control, cei doi pacienți infectați fiind puși rapid sub carantină.

Citește și: CORONAVIRUS. Gripa chinezească a ajuns în Europa. Două cazuri confirmate în Franța

Informația a fost comentată, vineri, la Exces de putere, de managerul Institutului ''Matei Balş'', prof. dr. Adrian Streinu-Cercel,.

"Acestea sunt cazuri de import, nu sunt cazuri cu transmitere pe teritoriul Franței sau pe teritoriul altei țări din Uniunea Europeană, ceea ce este un lucru foarte important.

Una este să vii cu virusul din China și să dezvolți boala în Franța, de exemplu, sau în România, și alta este să dezvolți boala plecând de la un caz care a fost în România și ai preluat virusul de pe teritoriul României. Asta înseamnă că ai stabilit un areal, că din acel areal virusul se poate transmite la alți cetățeni din România sau din Franța", a spus Streinu-Cercel.

Potrivit acestuia, autoritățile din România urmăresc cu atenție care sunt cazurile noi care apar, însă problema o reprezintă perioada lungă de incubație a coronavirusului.

"Acest virus are perioada de incubație destul de lungă, între câteva ore și 14 zile, ca atare, toți pacienții care vin din zonele respective trebuie să facă obiectul unei interogări, a unui chestionar de călătorie pe care îl facem și noi și, respectiv, să ne spună cât au stat acolo, unde au stat acolo, în ce zone și dacă au avut sau nu contact cu persoane potențial infectate", a precizat specialistul.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close