Antena 3 CNN Actualitate CORONAVIRUS. Gripa chinezească a ajuns în Europa. Crește numărul cazurilor confirmate în Franța

CORONAVIRUS. Gripa chinezească a ajuns în Europa. Crește numărul cazurilor confirmate în Franța

Coronavirusul a fost confirmat, vineri, la trei pacienți din Franța.

CORONAVIRUS. Gripa chinezească a ajuns în Europa. Crește numărul cazurilor confirmate în Franța
24 Ian 2020   •   22:03

Update: Ministrul Sănătății din Franța a confirmat vineri seara un al treilea caz de coronavirus, la doar câteva ore după ce primele două fuseseră descoperite.

Potrivit ministrului francez al Sănătății, este vorba despre pacienți din orașele Paris și Bordeaux.

Pacientul din Bordeaux este de origine chineză și s-a întors recent din orașul Wuhan, scrie Le Figaro.

Agnès Buzyn a precizat că situația este sub control, cei doi pacienți infectați fiind puși rapid sub carantină.

"Potrivit specialiștilor, este foarte posibil ca în următoarea perioadă să avem din ce în ce mai multe cazuri în Europa, pentru că lumea circulă. Autoritățile din Europa au luat primele măsuri, au instalat acele termoscannere în aeroporturi.

În Londra se face chiar mai mult decât atât, se face un triaj al pasagerilor în aeroport - cei care vin din China sau din alte zone de risc sunt investigați mult mai amănunțit', a spus reporterul Antena 3 Sergiu Cora, la Exces de putere.

CORONAVIRUS CHINA. Instituţia a adăugat că, în plus, autorităţile examinează 1.072 de cazuri suspectate de a face parte din epidemia provenind din oraşul Wuhan.

Citește și: Virusul ucigaș din China ar fi apărut după ce oamenii au mâncat supă de liliac - VIDEO

Citește și: Noul virus ucigaș continuă să se răspândească în China. Oamenii cad la pământ, din senin, pe stradă, în faţa trecătorilor îngroziţi - VIDEO

Mai multe state asiatice au confirmat noi cazuri de infectare cu coronavirus. Autorităţile din Coreea de Sud, Japonia şi Vietnam au confirmat noi cazuri de infectare .

CORONAVIRUS CHINA. În Coreea de Sud, un bărbat de 55 de ani care s-a întors dintr-o delegaţie în oraşul chinez Wuhan a contractat virusul, a indicat vineri Centrul sud-coreean pentru prevenirea şi controlul bolilor.

În Japonia, autorităţile au anunţat vineri un al doilea caz infectare cu noul coronavirus, la un vizitator din Wuhan, în prezent spitalizat la Tokyo, care călătorise din metropola chineză duminică.

Citește și: Virusul ucigaş din China: 26 de morţi, peste 800 de bolnavi şi 14 oraşe închise. Se face un spital nou în şase zile, pentru aceşti bolnavi

Citește: Virus gripal China. Aeroportul Henri Coandă a luat primele măsuri de prevenire - FOTO

CORONAVIRUS CHINA. De asemenea, în Vietnam, doi cetăţeni chinezi au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus în oraşul Ho Şi Min, au anunţat joi seara mass-media de stat.

Specialiștii de la Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering au realizat o hartă care arată cum se extinde teribilul virus.

CORONAVIRUS CHINA. Datele sunt culese din toată lumea și sunt puse la dispoziție gratis.

Harta, care este actualizată în permanență, poate fi consultată AICI.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close