x close

Cine este actorul George Ivaşcu, propunerea PSD pentru Ministerul Culturii - Biografie

de M.Z.    |    26 Ian 2018   •   14:37
Cine este actorul George Ivaşcu, propunerea PSD pentru Ministerul Culturii - Biografie 418 Foto: Facebook/George Ivascu

CINE ESTE GEORGE IVAȘCU. George Ivaşcu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Culturii, este actor, regizor, dar şi manager şi fondator al Teatrului Metropolis din Bucureşti, fiind un susţinător şi promotor al tinerei generaţii de creatori.

CINE ESTE GEORGE IVAȘCU. Născut pe 15 februarie 1968, în Bucureşti, George Ivaşcu a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1993 şi a jucat apoi pe scenele celor mai importante teatre din Capitală şi din ţară.

CINE ESTE GEORGE IVAȘCU. În 1993, a fost angajat la Teatrul de Comedie, apoi, în 1996, la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti (TNB). Este conf. univ. dr. la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti.

CINE ESTE GEORGE IVAȘCU. Ivaşcu s-a impus ca actor şi regizor, iar, în ultimii zece ani, ca manager cultural, fiind din 2007 fondatorul şi managerul Teatrului Metropolis din Bucureşti. Este, de asemenea, iniţiatorul cotidianului online de cultură Ziarul Metropolis.

CINE ESTE GEORGE IVAȘCU. A jucat în filme precum "Ultimul zburător" (2014), "Bunraku" (2010), "Nunta mută" (2008), "Cuscrele" (2006), "Modigliani" (2004), "Amen" (2002), "Faimosul paparazzo" (1999), "Terente regele bălţilor" (1995), "Pepe şi Fifi" (1994), "Asfalt tango" (1993), "Undeva în Est" (1991), "Liceenii" (1986).

CINE ESTE GEORGE IVAȘCU. În 2004, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D - "Arta Spectacolului", "în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului". 

CINE ESTE GEORGE IVAȘCU. George Ivaşcu este căsătorit cu Alice Barb, regizoare de teatru şi operă, actriţă şi manager cultural.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

biografie ministerul Culturii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati