Antena 3 CNN Actualitate Cultură Este cel mai scump tablou din lume. Lucrarea a fost licitată contra unui preţ năucitor

Este cel mai scump tablou din lume. Lucrarea a fost licitată contra unui preţ năucitor

Este cel mai scump tablou din lume. Lucrarea a fost licitată contra unui preţ năucitor
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Noi 2013   •   11:04
Ansamblul de trei tablouri intitulat "Three Studies of Lucian Freud", pictat de Francis Bacon în 1969, a fost cumpărat la licitaţie pentru suma record de 142 milioane de dolari. Licitaţia a fost organizată marţi la New York. Astfel, "Three Studies of Lucian Freud" a devenit cea mai scumpă operă de artă vândută vreodată, informează BBC News.

Capodopera îl reprezintă pe Lucian Freud, artistul şi prietenul lui Francis Bacon, fiind considerată una dintre cele mai importante serii de picturi ale artistului britanic.

Tripticul "Trei studii ale lui Lucian Freud/ Three Studies of Lucian Freud" este format din trei tablouri în care Lucian Freud apare în trei ipostaze diferite. Cele trei tablouri au fost pictate în anul 1969 la Colegiul regal de artă din Londra, după ce atelierul lui Francis Bacon a fost distrus într-un incendiu.

Opera de artă a fost vândută la licitaţia organizată marţi, de casa Christie's, unui client care a preferat să îşi păstreze anonimatul. Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 80 de milioane de dolari.

"Three Studies of Lucien Freud" a devenit cea mai scumpă operă de artă vândută vreodată la licitaţie, detronând tabloul "Ţipătul/ The Scream", de Edvard Munch, care anul trecut a fost adjudecat pentru suma de 119,9 milioane de dolari.

"Capodopera marchează relaţia dintre Bacon şi Freud, aducând omagiu înrudirii creatoare şi emoţionale dintre cei doi artişti", a menţionat Francis Outred, directorul Secţiunii pentru artă contemporană şi postbelică a casei Christie's din Europa.




×
Subiecte în articol: licitatie
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close