Antena 3 CNN Actualitate Cultură Muzee neştiute: Muzeul Naţional George Enescu, una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucuresti

Muzee neştiute: Muzeul Naţional George Enescu, una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucuresti

 Muzee neştiute: Muzeul Naţional George Enescu, una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucuresti
de O.P.    |    14 Noi 2013   •   16:19
Frumuseţea locurilor şi apropierea de Palatul Peleş l-au determinat pe George Enescu ca din banii câştigaţi în primul său turneu în America să-şi construiască aici - între anii 1923 şi 1926 - o casă, după planuri proprii, cu ajutorul arhitectului Radu Dudescu, pe care a numit-o Vila Luminiş.

În următorii 20 de ani, până în 1946, când a părăsit România definitiv, în perioadele dintre turneele sale în Europa şi America de Nord, el a revenit periodic la Sinaia pentru a se dedica, cel puţin o lună pe an, creaţiei. În 1947, aflat la Paris, Enescu a donat vila statului român, spre a fi folosită ca loc de odihnă şi de creaţie pentru artişti.

Din 1995, devine Casa Memorială “George Enescu”, iar din 2007 – secţie a Muzeului Naţional “George Enescu”. La intrarea în vilă se află bustul în marmură al lui George Enescu, realizat de sculptorul moldovean Ion Irimescu, fascinat de personalitatea acestuia.

MUZEUL NATIONAL "GEORGE ENESCU" se află în Palatul Cantacuzino, una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti.

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close