Antena 3 CNN Actualitate Vlad Voiculescu, demisie? Anunțul făcut la Antena 3. Cine va răspunde pentru tragedia de la Balș

Vlad Voiculescu, demisie? Anunțul făcut la Antena 3. Cine va răspunde pentru tragedia de la Balș

Antena 3 a încercat să obțină răspunsuri cu privire la incendiul de la Institutul Matei Balș în care 5 oameni și-au pierdut viața.

Vlad Voiculescu, demisie? Anunțul făcut la Antena 3. Cine va răspunde pentru tragedia de la Balș
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    29 Ian 2021   •   12:35

Întrebat cine va răspunde pentru dezastrul produs vineri dimineața, pe secția de Terapie Intensivă unde peste 100 de persoane infectate cu COVID-19 erau internate, Vlad Voiculescu a spus că este prea devreme să vorbim despre demisii, pentru că există responsabili și responsabilități.

Nadina Câmpean: Cine își dă demisia?

Vlad Voiculescu: Haideți să vedem pentru ce am cerut demisia. Am cerut demisia după Colectiv, pentru că ministrul de atunci a refuzat să trimită pacienții în străinătate, care aveau în felul acesta o șansă să se vindece. Ăsta este motivul pentru care am cerut demisia atunci. De data aceasta ministrul face tot ce poate. 

Mihai Gâdea:  Dacă cineva trebuie să își dea demisia, care ar fi persoana sau acele persoane care ar trebui să își dea demisia după această tragedie?

Vlad Voiculescu: Există responsabilități și există responsabili. În momentul acesta nu avem un rezultat al anchetei. Lucrurile trebuie judecate la nivel punctual și la nivel sistemic. Cred că trebuie să vedem daca nu era căldură și daca, într-adevăr, era un element ajutător pentru încălzire, atunci trebuie să vedem care au fost cauzele. 

Incendiu puternic la Institutul Matei Balș

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau în jur de 100 de persoane, conform reprezentanților spitalului. 

Pompierii spun că au fost degajări mari de fum.

La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare. Salvatorii au acționat echipați conform protocolului COVID.

Pacienții răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la alte spitale.

Mărturia pacientului care a sunat la 112, după ce a sărit pe geam pentru a-și salva viața

”Au făcut explozie niște tuburi de oxigen... Dacă îl atingi cu grăsime face explozie. Ăla trebuie pus în cameră separată. Eu eram în salonul 66, la parter, dar noroc că nu am fost așa aproape. Eu am dat telefon la pompieri și am sărit pe balcon, pentru că era fum acolo ca la balamuc. Era fum cât cuprinde, cât 10 locomotive cu abur!

Și pompierii s-au mișcat încet, am și țipat la ei, bagă furtunul! Se uitau la furtunul ăla. Bagă măi, vino cu un stingător, ce stai să te uiți?

Eu am sărit pe geam, pe balcon! Acum sunt bine, mulțumesc!, a declarat pacientul. 

 

×
Subiecte în articol: Vlad Tepes
Parteneri
Coldplay, la primul concert în România: „Mulțumim că ne-ați așteptat 25 de ani!”
x close