Antena 3 CNN Actualitate După cazul învăţătoarei şpăgare, curge seria neregulilor din şcoli. Directorul unui liceu, acuzat de şpagă

După cazul învăţătoarei şpăgare, curge seria neregulilor din şcoli. Directorul unui liceu, acuzat de şpagă

După cazul învăţătoarei şpăgare, curge seria neregulilor din şcoli. Directorul unui liceu, acuzat de şpagă
Sursa foto: Foto: 123rf.com
de M.Z.    |    11 Ian 2014   •   21:21

După cazul învăţătoarei şpăgare demise, tot mai mulţi părinţi încep să dezvăluie neregulile din şcolile unde copiii lor învaţă.

Directorul unui liceu din Bihor este acuzat că le cerea părinţilor câte trei declaraţii fiscale de copil, prin care erau puşi să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către şcoală.

Mai mult, părinţii spun că li se cereau câte 25 de lei, fondul şcolii şi bani de mobilier, deşi acesta era deja achitat de Ministerul Educaţiei.

De asemenea, atunci când s-au cumpărat uniforme pentru elevi, părinţii spun că nu au primit nicio chitanţă, motiv pentru care îl suspectează pe director, că, o parte din bani ar fi ajuns în propriul buzunar.

Nemulţumirile părinţilor au fost transmise printr-o scrisoare publică, susţinută şi de profesori. Dascălii spun că directorul ar fi fraudat Evaluările Naţionale din 2012 şi ar fi dat răspunsurile corecte anumitor elevi. O anchetă a Inspectoratului Şcolar confirmă unele acuzaţii.


"Atenţiile" pentru profesori: laptop, tabletă magnetică, multifuncţional. La clasa 0, cotizaţia e 400 lei de copil. Inspectoratul Şcolar: Părinţii au cumpărat materiale didactice
 
Ancheta la Şcoala 10, fără rezultat: Niciun vinovat pentru şpagă. Părinţii dădeau bani de bunăvoie

Învăţătoarea şpăgară le spunea părinţilor că ori sunt săraci, ori sunt nesimţiţi dacă nu vor să cotizeze pentru bunăstarea profesorilor. "Nu poţi să mai vii cu o cafea şi o ciocolată, cadouri de 5 lei", spune Dana Blându, care susţine că părinţii care nu dau bani încearcă de fapt să saboteze activităţile şcolii. 
 
Învăţătoarea şpăgară de la Şcoala nr. 10 din Capitală, Dana Blându, va fi cercetată penal, după ce plângerea în cazul său a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 2. 

Femeia este acuzată că a cerut şpagă pentru cadourile de Crăciun. Şi părinţii elevilor sunt audiaţi astăzi la unitatea de învăţământ. 

Noi detalii INCREDIBILE în cazul învăţătoarei şpăgare



×
Subiecte în articol: Bihor
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close