Antena 3 CNN Actualitate Educație Absenţe pentru elevii care lipsesc de la şcoală, de teama unui caz COVID din clasa lor

Absenţe pentru elevii care lipsesc de la şcoală, de teama unui caz COVID din clasa lor

Elevii care lipsesc de la şcoală în momentul în care au un caz de COVID în clasă se pot trezi cu absenţe, avertizează ministrul Educaţiei. 

Absenţe pentru elevii care lipsesc de la şcoală, de teama unui caz COVID din clasa lor
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Sebastian Tataru
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2022   •   13:21

În astfel de situaţii, doar DSP decide cine este contact direct şi cine intră în carantină. 

Mai mult, elevii care poartă mască de protecţie aşa cum spun medicii nu sunt consideraţi contacţi direcţi, mai spune ministrul Sorin Cîmpeanu. 

Întrebat dacă elevilor care lipsesc după apariţia primului caz de COVID se pot trezi cu absenţe, ministrul Educaţiei nu a negat.

"Eu cred că da. Atâta timp cât şcoala se derulează cu prezenţă fizică, nu există o decizie oficială de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă, li se trec absenţe", a precizat oficialul. 

"În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19, Federația Națională a Părinților face un apel către toți cei implicați, să respecte măsurile sanitare pentru combaterea pandemiei.

Conform prevederilor legale în vigoare, DOAR o persoană diagnosticată în urma unei analize de laborator poate fi declarată caz confirmat.

În lipsa acestui rezultat, unitățile de învățământ nu pot lua măsurile care se impun: asigurarea accesului la cursuri în sistem online, anchete epidemiologice, declararea contacților direcți, suspendarea cursurilor etc.

Testarea la domiciliu cu teste rapide este o măsură de prevenție necesară, dar constituie doar un prim pas pentru depistarea la timp a îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Unitatea de învățământ raportează DSP/DSPMB cazurile de antepreşcolari/școlari/elevi cu rezultat pozitiv la testul rapid, în vederea asigurării testării lor prin test certificat antigen rapid sau NAAT/RT-PCR.

Avem convingerea că putem fi, cu toții, responsabili atât pentru copiii noștri, cât și pentru persoanele din jur ce pot fi afectate de acțiunile noastre!", se arată în comunicatul emis, marţi, de Federația Națională a Părinților.
 

×
Subiecte în articol: absente elevi COVID clasa Sorin Cîmpeanu
Parteneri
ANM: Vine prăpădul! Unde loveşte URGIA în următoarele ore
x close