Antena 3 CNN Actualitate Educație Calendarul de desfășurare a Evaluării Naţionale 2020. Probele vor fi susținute între 15 și 18 iunie

Calendarul de desfășurare a Evaluării Naţionale 2020. Probele vor fi susținute între 15 și 18 iunie

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat, vineri seară, că probele Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII vor avea loc în perioada 15 – 18 iunie, în condiţiile împuse de pandemie. Elevii cu coronavirus sau cei aflaţi în izolare vor susţine probele după o procedură special ce va fi stabilită de ministerele Educaţiei şi Sănătăţii.

Calendarul de desfășurare a Evaluării Naţionale 2020. Probele vor fi susținute între 15 și 18 iunie
Sursa foto: Hepta
15 Mai 2020   •   21:33

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a semnat ordinul de completare şi modificare a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a (EN VIII) din acest an şcolar.

Metodologia a fost actualizată în raport cu măsurile impuse de contextul pandemic, astfel că materia din semestrul al doilea care nu a fost parcursă a fost scoasă din programa de examen.

Calendarul Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII

2 - 5 iunie - Înscrierea elevilor

5 iunie - Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

15 iunie - Limba și literatura română - probă scrisă

17 iunie - Matematica - probă scrisă

18 iunie - Limba și literatura maternă - probă scrisă

22 iunie - Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

22 iunie - Depunerea contestațiilor (orele 14:00 - 20:00)

23-26 iunie -Soluționarea contestațiilor

27 iunie - Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.

Condiții speciale la Evaluarea Națională pentru elevii izolați sau confirmați cu Covid-19

”Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Evaluării Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a EN VIII”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Contestații online

Depunerea/transmiterea contestațiilor se va realiza pe data de 22 iunie, între orele 16:00 - 19:00 și pe data de 23 iunie între orele 8:00 - 12:00.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

 

×
Subiecte în articol: clasa a VIII-a
Parteneri
"Copilul nu mi-l mai aduc înapoi. Să fie pedepsiți amândoi"
x close