Antena 3 CNN Actualitate Educație Eroul Zilei. Elisabeta Păcuraru, învăţătoarea care şi-a dotat elevii cu tablete

Eroul Zilei. Elisabeta Păcuraru, învăţătoarea care şi-a dotat elevii cu tablete

Elisabeta Păcuraru, o învăţătoare din Mehedinţi a făcut posibilă şcoala online pentru toţi elevii din clasă.

Eroul Zilei. Elisabeta Păcuraru, învăţătoarea care şi-a dotat elevii cu tablete
Sursa foto: ElisabetaPacuraru/Facebook
04 Mai 2020   •   12:53

 Elisabeta Păcuraru a adus în casa fiecărui copil o tabletă. În martie, când a început şcoala de acasă, doar un singur copil din clasă avea tabletă.

Dintre ceilalţi 21 de copii, unii nici măcar nu aveau telefoane proprii şi îşi aşteptau părinţii pentru a se întoarce acasă, astfel încât să trimită învăţătoarei ceea ce reuşiseră să lucreze.

''Cred că lucrurile s-au legat puţin, pentru că primele tablete ne-au sosit de la Fundaţia Narada, printr-o aplicaţie pe care am făcut-o acolo. Aceste fete minunate au un demers „Reacție pentru educație”, prin care dotează cu tablete, şcolile sau comunităţile mai sărace. Primele tablete le-am primit în urma acestui demers.

Au fost 11, după care mi-am dat seama că nu sunt suficiente, pentru că deşi ceilalţi elevi aveau un telefon în casă, al părinţilor, nu întotdeauna exista disponibilitatea 100% a părinţilor de a fi alături de copii, nu că nu ar fi vrut, ci pentru că aveau nevoie să se mai deplaseze, să îşi mai rezolve din probleme.

În urma acestei constatări mi-am deama că mai am nevoie de cel puţin nouă tablete care au venit ca urmare acestei stângere de fonduri pe care a organizat-o altă persoană, recunosc, nu eu. Eu doar am fost beneficiarul acesteia'', a spus Elisabeta Păcuraru la Antena 3.

Eroul Zilei. Elisabeta Păcuraru, învăţătoarea care şi-a dotat elevii cu tablete

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close