Antena 3 CNN Actualitate Educație EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017. Rezolvarea subiectelor la limba română

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017. Rezolvarea subiectelor la limba română

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017. Rezolvarea subiectelor la limba română
de S.T.    |    19 Iun 2017   •   12:33

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017. Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut luni prima probă, cea la Limba şi literatura română (probă scrisă) din cadrul Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională. edu.ro

Pe 21 iunie va avea loc proba la Matematică (probă scrisă), pe 22 iunie se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

EVALUARE NAȚIONALĂ. REZOLVAREA SUBIECTELOR LA LIMBA ROMÂNĂ

SUBIECTELE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017. Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie până la ora 16,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi în intervalul 16,00-20,00.

edu.ro. REZOLVAREA SUBIECTELOR LA LIMBA ROMÂNĂ

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 30 iunie.

Ponderea mediei din clasele V-VIII va reprezenta 20% din media de admitere.

edu.ro REZOLVAREA SUBIECTELOR LA LIMBA ROMÂNĂ

Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată în fiecare sală în care se susţine examenul.

Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.

EVALUARE NAȚIONALĂ. REZOLVAREA SUBIECTELOR LA LIMBA ROMÂNĂ

„Se interzice elevilor să pătrundă în clasă cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de clasă duce la eliminarea elevului din clasă de către preşedintele comisiei, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu şi la notarea cu nota 1 (unu) a lucrării elevului eliminat. Nerespectarea dispoziţiilor menţionate poate conduce, după caz, la sancţionarea asistenţilor”, prevede metodologia de examen.

EVALUARE NAȚIONALĂ. REZOLVAREA SUBIECTELOR LA LIMBA ROMÂNĂ

Modelele de subiecte, însoțite de baremele de evaluare și de notare, au fost postate încă din luna noiembrie 2016 pe subiecte2017.edu.ro. În cadrul acestei pagini, se regăsește o arhivă ce conține subiectele susținute în anii precedenți în sesiunile de examen, dar și subiectele de la simulările naționale din ultimii ani.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close