Antena 3 CNN Actualitate Educație Eveniment la Colegiul Naţional Cantemir Vodă din Bucureşti, cu ocazia anului cultural Dimitrie Cantemir

Eveniment la Colegiul Naţional Cantemir Vodă din Bucureşti, cu ocazia anului cultural Dimitrie Cantemir

Eveniment important la Colegiul Naţional Cantemir Vodă din Bucureşti. Cu ocazia celebrării anului cultural Dimitrie Cantemir şi Ciprian Porumbescu, elevii au organizat mai multe spectacole. În plus, au invitat şi alte licee din ţară pentru a sărbători împreună.

Eveniment la Colegiul Naţional Cantemir Vodă din Bucureşti, cu ocazia anului cultural Dimitrie Cantemir
Sursa foto: Antena 3 CNN
31 Mar 2023   •   09:06

În ţara noastră, anul 2023 este anul dedicat cărturarului Dimitrie Cantemir şi compozitorului Ciprian Porumbescu. Reprezentanţii Colegiul Naţional Cantemir Vodă din Bucureşti au ales astfel ziua de 30 martie pentru a sărbători.

Aşadar, cu bucate alese, costume inedite din secolul al 18-lea, spectacole culturale sau demonstraţii de robotică elevii au marcat evenimentul. Şi clubul de robotică a oferit o demonstraţie spectaculoasa.

La eveniment au participat toţi reprezentanţii unităţilor de învăţământ din România care poartă numele cărturarului Dimitrie Cantemir.

Instituirea anului 2023 ca "Anul cultural Dimitrie Cantemir şi Ciprian Porumbescu" a fost promulgată prin lege de preşedintele Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close